Beyoğlu Sineması, yaz sezonuna girilirken Beyoğlu’nda sinema geleneğini canlı tutmak amacıyla yeni bir toplu gösterime başlıyor. Beyoğlu Sineması sinemaseverlere aralarında Oscarlı filmlerin de yer aldığı son dönemin en fazla adından söz ettiren ve yüksek gişe rakamlarına ulaşan vizyon filmlerini sunuyor.

 Sinema Yazarları Derneği’nin (SİYAD) yıl boyunca vizyona giren filmlerden en iyilerini seçtiği 10 filmden oluşan bu yılki programı, Beyoğlu Sineması, 2009’da hayatını kaybeden “sinemanın büyük ustası”, yönetmen Zeki Ökten’in anısına düzenliyor. Beyoğlu’nun sinemasızlaştırılmasına bir tepkiyi de içeren toplu gösterim programı bu yıl 11-24 Haziran tarihleri arasında Beyoğlu Sineması’nda yapılacak.

SİYAD’ın “2009 Yılının En İyi Yabancı Filmleri” olarak belirlediği 20 filmin içinden seçilen ve gösterime sunulan 10 film arasında Oscarlı Slumdog Millionaire (Milyoner) ve bu yıl Oscar’a 9 dalda aday gösterilen ve üç dalda ödül alan James Cameron’un tüm dünyada yoğun ilgi gören filmi Avatar’ın yanı sıra Michael Moore’un yazıp, yönettiği ve oynadığı Kapitalizm: Bir Aşk Hikayesi de yer alıyor.

14 günlük toplu gösterimde yer alan filmler şöyle:” Açlık” (Hunger), “Yasak Bölge 9” (District 9), “Avatar”, “Şampiyon” (The Wrestler), “Milk”, “Okuyucu” (The Reader), “Son Veda” (Okuribito), “Milyoner” (Slumdog Millionaire), “Kapitalizm: Bir Aşk Hikayesi” (Capitalism: A Love Story), “Küçük Deniz Kızı Ponyo” (Ponyo on the Cliff by the Sea).

İstanbullu sinemaseverlerin toplu gösterim sayesinde bu filmleri ilk kez ya da yeniden seyretmelerine olanak vermek amacıyla, Beyoğlu Sineması tüm gün ve seanslarda bilet fiyatlarını 5 TL olarak belirledi. Beyoğlu Sineması, sinemaseverlerden gelen ilgi ve talebe göre yaz boyunca farklı seçkilerden oluşan yeni toplu gösterimler olabileceği mesajını verdi.