Bu hafta ikisi yerli 3 yeni film gösterime girdi. Yılmaz Erdoğan’ın merakla beklenen filmi ‘Neşeli Hayat’ ve Murat Aslan’ın yönettiği ‘Türkler Çıldırmış Olmalı’ haftanın yerli filmleri.

NEŞELİ HAYAT

Noel Baba olarak çalışan Rıza”nın ve çevresinin başından geçen komik ve hüzünlü öyküsünü beyazperdeye taşıyor.

Filmde Yılmaz Erdoğan, Büşra Pekin ve Ersin Korkut rol alıyor. Geri kalan rollerin büyük bölümünü yine BKM Mutfak Oyuncuları oluşturdu. Mutfağın yirmi beş kişilik kadrosu rolleri çeşitli ağırlıklarla paylaşıyorlar. Onlara Sinan Bengier, Rıza Akın, Erdal Tosun, Cezmi Baskın, Caner Alkaya, Ayberk Atilla, Celal Tak, Fatma Murat eşlik ediyor.

Rıza Şenyurt, Noel Babanın tam olarak ne olduğunu bilmemektedir!!! Sırtında dünyanın yükünü taşıyan Noel Baba işi sonunda öğrenir: Hayat dediğimiz şey, çocukların inandığı yalanlardan daha gerçek değildir!

TÜRKLER ÇILDIRMIŞ OLMALI
Murat Aslan’ın yönettiği ve Peker Açıkalın, Önder Açıkbaş, Durul Bazan ile Erdal Tosun’un oynadığı ”Türkler Çıldırmış Olmalı”, teknesiyle dünya turuna çıkan Türkiye’nin en zengin ve ünlü iş adamını kaçıran Somalili korsanlara karşı Türkiye’den gönderilen özel ekibin maceralarını anlatıyor.

Çekim mekanları Türkiye, Los Angeles ve Güney Afrika olan filmin konusu özetle şöyle: ”Film, Türkiye’nin en zengin iş adamının ailesi ile dünya turuna çıkması ve Güney Afrika kıyılarında Somalili korsanlar tarafından kaçırılması ile başlıyor. Korsanlar iş adamı için Türkiye’den yüklü miktarda fidye istiyorlar.

Türk Hükümeti de iş adamının kurtarılması için askeri bir tim gönderilmesine karar veriyor. Ancak bir diplomatın önerisi dikkate alınarak, uluslararası ilişkilerin hassas dengesi sebebiyle bu iş için resmi bir tim değil de, ‘Her Türk asker doğar’ sözünden yola çıkarak illegal bir tim oluşturuluyor. Hükümlülerden oluşan ve şartlı tahliye anlaşması yapılan bu timde hanutçuluk yapan dolandırıcı Kuru Kadir, elektronik mühendisi, ancak korsan CD basmaktan sabıkalı Korsan Ercüment, sokaklarda büyümüş, tek derdi ünlü bir şarkıcı olmak isteyen, düğün şarkıcısı Kirli Şahin, korkak kumarcı Kadırgalı Sarı Recep, kuru sıkı tabancaların namlularını delerek, gerçek tabancaya çevirip satmaktan hüküm giyen Laz Mahmut, birçok üst düzey bürokratı dolandıran Mahsun Güler ve uluslararası birçok terör operasyonunu başarı ile yönetmiş, ancak bir sebeple hapishaneye düşmüş Albay Mehmet Kara vardır.”

GİZEMLİ YOLCULUK
Bu bir “yeniden yapılanma” hikâyesidir. Başından trajik olduğu kadar suç da barındıran bir olayın yeniden yapılanması. Ve aynı zamanda iki farklı hayatın yeniden yapılanması. Bu yapılanmanın iki kahramanı, Leo ve kırılgan kız kardeşi Ale.

Ale’nin ansızın evleneceğini duyurması, iki kardeş arasında parçalanmaya sebep olur. İkisinin arasında her zaman oldukça hararetli bir bağ olmuştur, birer yetişkin olduktan sonra bile, tamamen onlara özgü ve mahrem bir bağ. Beklenmedik bir olasılıkla, gerçekte zihinleri daha önce hiç kesişmemişti.

Gizemli bir şekilde, kaderin inanılmaz, hatta zalim bir oyunu sonucunda, Leo, Ale’nin Sırp ressam nişanlısının (Emir Kusturica), Sicilya’da kızkardeşine bir ev almayı plânladığını öğrenir. Ancak bu evin kızkardeşinin bilmediği bir sırrı vardır; iki kardeş henüz çocukken daha sonra hiç konuşulmayan bir aile trajedisi sonucunda bu evden kaçmaya mecbur kalmışlardır.

Leo, böylece Sicilya’ya, köklerine doğru gizemli bir yolculuk yapmak zorunda kalır.