Son günlerini yaşadığımız 2009 yılı, bazı komik ve şaşırtıcı olaylara da sahne oldu.

2009 yılında güldüren ve şaşırtan olaylardan bazıları şöyle:

Eşcinsel penguen çifti, yavru pengueni evlat edindi

Almanya’da Humboldt türü iki erkek eşcinsel penguen, bir yavru pengueni evlat edindi.
Bremerhaven kentindeki hayvanat bahçesinde “anne ve babasının” reddettiği penguene, eşcinsel penguenler babalık yaptı.

Çatlamadan önce biyolojik anne-babası tarafından reddedilen yumurta, veterinerlerin asıl ailenin yuvasına yeniden yerleştirmek için ısrarlı girişimlerine rağmen, penguen ailesi tarafından kabul edilmedi.

Veterinerler, bunun üzerine yumurtayı, “doğru besler ve büyütürler” diye hayvanat bahçesinin üç eşcinsel penguen çiftinden birinin yuvasına bıraktı. İki penguen, yumurtayı büyük bir sevinçle kabullendi ve severek yumurtanın üzerinde kuluçkaya yattı.

Yumurtanın çatlamasının ardından eşcinsel çiftin gerçek anne-baba gibi davrandığını, dört hafta boyunca yavru penguenin tuvalet eğitimiyle ilgilendiğini ve onu balıkla beslediğini belirten hayvanat bahçesi yetkilileri, “Hayvanlarda eşcinsellik alışılmadık bir durum olarak görülmemeli. Bu dünyada çiftleşme illa ki üremeye bağlı değil” ifadesini kullandı.

Altın kalpli patron

İtalya’da küçük bir metalürji şirketinin yöneticisi Marco Colombo (38), lotodan yaklaşık bir milyon Avro (2,2 milyon TL) kazandı ve bunun 350 bin Avro’sunu çalışanlarına dağıttı.

Colombo, herbirine 70 bin Avro verdiği çalışanlarına çekilişten önce, “Kazanırsam parayı paylaşacağız” sözünü vermişti.

Kadın askerlerin sutyen talebi

İsveç’te kadın askerler, ordudan savaş ve çatışma durumlarına uygun sutyen talebinde bulundu.

500 kadar acemi kadın askerin, sutyenlerini kendileri satın almak zorunda kaldığını ve bu çamaşırların çok çabuk koptuğunu, erkek askerlerin ise iç çamaşırlarını ordudan aldığını belirten sendika yetkilisi Paulina Rehbinder, kadın askerlerin dışarıdan satın aldığı çamaşırların savaş durumuna ya da yangına dayanıklı olmadığını, bu çamaşırların pratik bulunmadığını söyledi.

Ordunun tarafsızlık ve eşitlik örneği sergilemediğini öne süren Rehbinder, “aslında İsveç’in bu alanda birçok başka ülkeden daha ileri olduğunu” ifade etti.

Rehbinder, “Bu, kadınlara bir mesajdır. Çalışma ortamında gereken güvenli teçhizat verilmelidir. 30 yıla yakın bir süredir orduda kadınlar görev yapmaktadır. Ama ordu askerlere iç çamaşırı almak için para vermekte, kadınlara ise sutyen temin etmemektedir” diye konuştu.

Fransız sırıkçı Mesnil, “eBay”de sponsor aradı

Erkekler sırıkla yüksek atlamada dünya ikincisi Fransız atlet Romain Mesnil, internet üzerindeki açık artırma usulü alışveriş sitesi eBay’de sponsor aradı.

Sponsor firmanın kendisini bırakmasının ardından, elindeki sırıkla Paris sokaklarında çıplak koşup yeni sponsor arayan Mesnil, başarılı olamayınca eBay’i denedi. eBay’de atletizmdeki başarılarını anlatarak, kendini sponsor adaylarına tanıtan Mesnil, düzenlediği basın toplantısında, “Komik olacağını düşünerek, bir de bu yolu denemeye karar verdim. Bekleyip göreceğim” dedi.

Yarasa, Letonya’dan İsviçre’ye 28 gecede uçtu

8 gram ağırlığındaki bir yarasa, Letonya ile İsviçre arasındaki 1360 kilometrelik mesafeyi rekor kırarak 28 gecede geçti.

İsviçre Yarasaları Koruma Vakfı yetkililerinin açıklamasına göre, ekim sonunda ülkenin orta kesimindeki Selzach bölgesinde tespit edilen minik yarasanın, taşıdığı bilezikten, iki gün beslendikten sonra Letonya’dan 28 gün önce salıverildiği anlaşıldı.

Yetkililere göre, erkek yarasa geceleri en az 50 kilometre yol alarak ilerledi. Göçmen “Nathusius” türü minik yarasaların yere çok yakın uçtuğu ve yeryüzü şekillerini takip ettiği biliniyor.

1 milyon doları çöpe attı

İsrail’de bir kadın, içinde 1 milyon dolar bulunan yatağı yanlışlıkla çöpe attı. Annesine sürpriz yapmak için yaşlı kadının eski yatağını atıp yenisini alan, adı yalnızca Anat olarak açıklanan genç kadın, annesinin, yatağının içine biriktirdiği 1 milyon doları sakladığını bilmiyordu.

Yatağı attıktan sonra annesinden paranın varlığını öğrenince neredeyse düşüp bayılacak hale gelen kadının dünyası başına yıkıldı.

Yatağı bulmak için hemen evden dışarı fırlayan Anat, çöpçülerin yatağı çoktan aldığını gördü. Tel Aviv’in çöplüklerinde yapılan aramalar da sonuç vermedi.

Çöp biriktirme alanlarından biri olan Hiriya’nın yöneticisi İzhak Borba, Anat’ın “tamamen yıkılmış” halde olduğunu, ancak her gün 2 bin 500 ton çöp getirilen bu yerde eski yatağı bulmanın çok zor olduğunu söyledi.

Borba, “hazine avcılarını” bölgeden uzak tutmak için güvenlik önlemlerinin artırıldığını da eklerken, Anet, “İnsan payına düşene şükretmeli. İyilik de, kötülük de Allah’tandır” diyerek kendini teselli etmeye çalıştı.

Köpeğe 400 bin Avro’luk karşılama

Çinli milyoner kadın, yeni köpeğine havaalanında özel bir karşılama yaptı. Uzun süredir Tibet terrier cinsi bir köpek arayan Wang adlı kadına mutlu haber, Çin’in kuzeybatısındaki bir eyaletten geldi.

Köpek, Xi’an’a gelişinde 30 Mercedes’ten oluşan bir konvoyla karşılandı ve bu sevda milyoner kadına 400 bin Avro’dan fazlaya mal oldu.

Müstehcen plaka krizi

Suudi Arabistan’da genç zenginler arasında özel araç plakaları yayılırken, Arap harflerinin Latin harflerine çevrilmesiyle ortaya çıkan İngilizce kelimelerin bazıları büyük rahatsızlık yarattı ve 90 bin plaka yasaklandı.

Yetkililer, müstehcen anlamlar taşıyan üç harflik bazı dizilere yasak koyarken, yasaklananlar listesinin başındaki harf dizisi “USA” (ABD) oldu.

Bu özel plakalar, son dönemde açık artırmalarda 1,6 milyon dolara alıcı buluyordu.

Beyaz Saray’daki davetsiz misafirler

ABD Başkanı Barack Obama‘nın Hindistan Başbakanı Manmohan Singh onuruna Beyaz Saray’da verdiği yemeğe iki davetsiz misafir katıldı.

Beyaz Saray, tüm güvenlik önlemlerini ellerini kollarını sallayarak geçen Tarık ve Michaele Salahi çiftinin, yemeğin verildiği Mavi Salon’a, aralarında Barack Obama ile Singh’in de bulunduğu karşılama sırasından geçerek girdiğini gösteren bir fotoğrafı Amerikan basınıyla paylaştı.

Fotoğrafta Michaele Salahi’nin, kendisiyle tokalaşan Obama’nın sağ elini her iki eliyle sımsıkı tuttuğu, Tarık’ın da olanları seyrettiği görülüyor. Singh ise bu sırada Obama’nın hemen solunda bulunuyor.

Daha önce çiftin, kontrolden geçtiği için herhangi bir tehlike arz etmediğini belirten gizli servis, çiftin, hiçbir sualle karşılaşmadan ve davetli listesinde olup olmadıkları kontrol edilmeden içeri girmesinden ve hatta Başkan Obama’ya tokalaşacak kadar yaklaşabilmesinden utanç duyulduğunu açıkladı.

Tarık ve Michaele Salahi çiftinin, bir TV eğlence programına katılmak istediği, yaptıklarını Facebook internet sitesinde anlattığı ve kanıt olarak o gece orada çektirdiği bir fotoğrafı siteye koyduğu belirtilmişti.

“Yorulmak bilmez maratoncu”

65 yaşındaki Japon Akinori Kusuda, Guinness Rekorlar Kitabına girmek için 52 günde 52 maraton koştu.

Yorulmak bilmez maratoncu, arka arkaya 52 maraton koşarak bir İtalyan’ın rekorunu elinden aldı. İtalyan maratoncu arka arkaya 51 maraton koşmuştu.

“Thatcher öldü” mesajı ortalığı karıştırdı

Kanada’da Ulaştırma Bakanı tarafından bir başka bakana yollanan “Thatcher öldü” cep telefonu mesajı, ortalığı karıştırdı.

Mesajı Toronto’da bir galadayken alan bakan şoke oldu ve haber ışık hızıyla galadaki diğer üst düzey davetliler arasında yayıldı. Kanada Başbakanı Stephen Harper, İngiltere’nin “Demir Lady” lakaplı 84 yaşındaki eski Başbakanı Margaret Thatcher’ın hayatını kaybettiği yönünde bilgilendirildi. Diplomatik danışmanlar derhal Demir Lady’nin ölümü nedeniyle İngiltere’ye resmi bir taziye mesajı hazırlığına girişti. Downing Sokağı ve Buckingham Sarayı aranınca, telefonun diğer ucundaki İngiliz yetkililer şaşırdı.

İşin aslı sonradan ortaya çıktı. Ulaştırma Bakanı John Baird’in Demir Lady ile aynı adı taşıyan sevgili kedisi “Thatcher” ölmüştü.

Yetkililer, Demir Lady’nin ise Birinci ve İkinci Dünya Savaşında yaşamını yitiren askerlerin anıldığı “Anma Günü” törenlerine katıldığını ve hayatta olduğunu kesin bir dille ifade etti.

Kanada hükümeti adına resmi taziye mesajı yazmaya koyulan bir yetkilinin, öfke ve utançla “O kedi ölmemişse, onu kendi ellerimle öldürürüm” dediği de bildirildi.