CHP AŞK EVLİLİĞİNE HAZIRLANIYOR

Nihat Genç  – Odatv.com

Türk siyasetinin son elli yılına imza atan Menderes, Demirel, Özal, Türkeş, Erbakan, hepsi tek adam geldi tek adam gitti, hiçbiri ‘ikinci adam’ hazırlayamadı. . Deniz Baykal’ı ‘kutlamak’ lazım, CHP’ye güçlü bir ikinci adamın önünü açtı,(Biraz istemeyerek oldu gibi ya..)  bu isim Kemal Kılıçdaroğlu.

Kılıçdaroğlu başka tür bir ‘savaş adamı’…

Yorulmak bilmeyen, öfke bilmeyen, zenginlik bilmeyen, tek bir ‘küstah’ lafı olmayan, özentili sosyetik zerafet değil halk zarifi, aile ve sıradan insan kahramanı, şaşkın ve beceriksiz hiç değil, tartışmanın en koyu yerinde dahi yüzündeki alay ve hüznü dengeleyen ve kaldırımda sokakta dolaşır rahatlığıyla televizyon televizyon gezebilen, ne hayal satan ne delirmiş bağıran, altındaki siyasi atı ne mahmuzlayan ne kırbaçlayan, hepimize siyasetin ‘tırıs’ sanatını öğreten, ne kamburu var ne kini, rakipleriyle boğuştuğu en kızgın anda dahi ‘hor görmeyen’, ne sessiz silik ne de Napolyonluk iddiası var, partisinde genel başkanından daha çok çalıştığı zamanlar dahi komutanvari değil ‘teğmen’ gibi, kimseye emir vermek kimseden emir almak gibi dertleri zevki hiç olmayan, süslü kravatlar lacilerle değil, dik başlılıkla hiç değil, kendini, memleketin acılı insanlarının sorumluluğunu duya duya ‘tımar etmiş’, ülkesinin en belalı anında halkın gözünde ‘umut’ olmuş, soylu dürüstlüğünün müfettişliğiyle dosyaları belgeleri bülbül gibi konuşturup hepimizin sevgilisi olan: Kemal Kılıçdaroğlu..

Hoş geldin Kemal Kılıçdaroğlu..

Kendini kabul ettirdi

Üstünde başında en ufak bir toz yok, memleketin seni bekliyor..

Hırs tutku olmadan sanatçı siyasetçi olunmaz derler, nasıl başardın, tozu dumana katmadan fırtına, elimizi yakmadan ‘ateş’ olmayı nasıl becerdin?

Borular çalındı marşlar okundu tören başlamak üzere, haydi düş yola..

Memleketin şantaj kalleşlik komplo iftira yalanlarıyla delik deşik, yaralı, haydi Kemal Kılıçdaroğlu, halk şaşkın korkulu ve bitkin, haydi geç o büyük masanın başına..

Bu berbat ajanvari ihanet dolu siyaset çorbasına bu toprağın hakiki tertemiz yayla otlarının memleket çiçeklerinin tadını getir..

Bu endişe dolu halk çok çok kucakladı çok çok sarılıp öptü seni, vakit tamam, ayağa kalk Kemal Kılıçdaroğlu..

Kurultaya on gün kadar kısa zaman, CHP’yi seven eleştiren kaygılanan kim varsa tercihini düşüncesini ortaya koymalı, söyleyelim, adayımız şüphesiz: Kemal Kılıçdaroğlu.

Kemal Kılıçdaroğlu’nu şimdiden ‘kutlayalım’, kişiliğini hem medyaya hem parti içine hem geniş kitlelere kabul ettirdi, çaresiz ve panik suratlarımıza neşe getirdi..

CHP için endişe edilecek hiçbir şey yoktur, aksine, tam bir ‘halk adamı’ tam bir ‘halkın sevgilisi’ bir sosyal demokrat partinin başına geliyor,

‘Grup başkanvekilliği’ görevinin her dakikası meclis koltuğunda oturdu ve meclisten son yıllarda çıkan, tartışılan tüm ‘dosyalara’ hakim..

Bu bir meziyet

Meclisteki çatışmaların kavgaların tam ortasında bir figür olmasına rağmen hergün onlarca ayrı tartışma kavga ve gürültünün içinden geçip, ‘üslup’ ve ‘kişiliğiyle’ kendini değil yıpratmak aksine muhaliflerine bile ‘sevdirmek’ üstün bir meziyettir.

Medya, ideolojisi gereği, tarafları karşı karşıya getirmek ister, tartıştırmak, yüzleştirmek ister. Günümüz medyası bunu başaramadığı için programlarını horoz dövüşüyle dolduruyor.. Kemal Kılıçdaroğlu, medyanın dalaşmacı kavgacı ideolojisini tartışma üslubuyla çözmüş ve katıldığı tüm tartışma programlarına ‘seviye’ getirmiş bir siyasetçi..

Üstüne üstlük bir de Allah Kemal Kılıçdaroğlu’nun yüzüne tatlı zeki bir ‘sakinlik’in en güzel lezzetini vermiş..

Eğer olursa Avrupa haritası içinde soğuk savaş sonrasının en sakin ve bambaşka bir tarz’ın ilk siyasi figürü olacak.. 

Bambaşka bir tohum geliyor

Partisine olan derin saygısı ve bu saygının terbiye ölçüleri içinde ebediyen sürmesi için, kendiyle ilgili tek kelime konuşmayan. Bir siyasetçiyi hem yükseltip uçuran hem düşürüp kepaze eden ‘hırs ve ihtirasla’ iç hesaplaşmasını çoktan halletmiş ya da böyle şeylerle tenezzül edip hiç uğraşmamış.. Türkiye siyasetine bambaşka bir ‘tohum’ geliyor…

CHP’yi kırk yılın binlerce badiresinden geçirip sonunda iktidar arifesine kadar taşıyan Baykal-Sav ekibiyle hiçbir sorunu yok aksine ‘sevgili’ gibiler..

Partili arkadaşlarına ne soğukluk hissettirmiş ne düşmanlık, ne acımasız eleştirmiş, ne etrafı haince tilkice gözlemiş, bu çirkin maskelerin hiç birine bir an dönüp bakmamış..

Kurultay günü yaklaşıyor, ‘mantık evlilikleriyle dolu’ CHP’liler ilk defa bir ‘aşk evliliğine hazırlanıyor’..

Kurultaya bir hafta kaldı, avcılar yollara düşmeden tilkiler köşe başlarını almadan, artık kimsecikler aşkını gizlemesin.

Siyasetin yüksek kayalıklarından ilk defa bu kadar berrak ve duru sular akıyor, ağlayan yüzlerimizi, kurultayı, karmakarışık iftiraları, hukuk skandallarını tertemiz çitilemek yıkamak için CHP’lilerin gönlünden fışkıran kaynak suyu, adı Kemal Kılıçdaroğlu, yola çıkıyor..

Nihat Genç