‘Manga’nın dünya grubu olacağına inanıyoruz’

Oslo’da yapılacak 55. Eurovision Şarkı Yarışması’nda Türkiye’yi temsil edecek Manga ile sahne alacak Güney Afrikalı dansçı Nathalie Marrable ve Kanadalı koreograf Genevieve Cleary, Manga’nın ”dünya grubu” olacağına inandıklarını belirtti.

OsloMichael Jackson, Biyonce, Bob Sinclair, Paul Oakenfold, David Guetta gibi ünlü sanatçıların koreografı ve yönetmeni Genevieve Cleary, Manga‘nın seslendireceği ‘‘We Could Be The Same” adlı parçanın koreografisinin dinamik ve modern tarzda hazırlandığını anlattı. Parçayla dünyaya bir mesaj vererek herkesi şaşırtmak istediklerini belirten Cleary, ”Manga, kreatif, genç düşünceli, bizim neslimize uyum sağlayan bir grup. Gruptaki her birimiz değişik ülkelerden olmamıza rağmen, şarkıdaki ”hepimiz aynı olabiliriz” sözleri yaptığımız işi yansıtıyor. Tecrübelerime dayanarak, dünya grubu olması için Manga’nın önünde hiçbir engel olmadığına inanıyorum. En çok dikkatimi çeken ise Türk geleneksel müziği ile modern ve Batı müziğini karıştırarak, başarı elde ediyorlar. Manga’nın dünya grubu olacağına inanıyorum” dedi.

Madonna, Justin Tımberlake, Jayz, Michael Buble, Celine Dion, London Westend ve ABD’de değişik bale gruplarında dans eden Nathalie Marrable da Manga gibi bir grup ile çalışmanın çok güzel olduğunu söyledi. Güney Afrikalı ünlü dansçı, Manga’nın yaptığı müzik türünün çok ilginç olduğunu ancak uyum sağlamakta zorluk çekmediğini belirterek, ”We Could Be The Same” adlı parçanın fikrini çok ilginç ve yerinde bulduğunu dile getirdi. Anı zamanda değişik ünlü moda dergilerine yazan Nathalie Marrable, Eurovision Şarkı Yarışması’nda özellikle bir Türk grubunda yer almaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

”Eurovision ekibi çok profesyonel”

Norveç’in başkenti Oslo’da yapılacak 55. Eurovision Şarkı Yarışmasında Türkiye’yi 27 Mayısta 2. yarı finalde ”We Could Be the Same” adlı şarkıyla temsil edecek olan Manga Grubu, ”Eurovision ekibi çok profesyonel” dedi.

Oslo– Oslo’nun simgesi olan Opera binasının çatısında demeç veren Manga grubunun üyeleri, Norveçlilerin çok cana yakın ve sıcak olduğunu söyledi. Grup üyeleri, Norveç’in “dünyanın en pahalı ülkesi olduğunu” belirtti.

Vokalist Ferman, Eurovision şarkı yarışmasındaki organizasyon ile ilgili edindikleri izlemlerin beklediklerinden daha üstün olduğunu dile getirdi ve şöyle devam etti:
”Eurovision ekibi çok profesyonel. Bu güne kadar aldığım en rahat provaydı. İnsanların yaklaşımı, bir dediğimizi iki etmemeleri çok iyi. Artı bizim rock grubu olmamızdan dolayı bize ayrı bir saygı gösteriyorlar ve bu bizim çok hoşumuza gidiyor.”

Gitarist Yağmur, ”Hiçbir konuda sıkıntı çekmiyoruz. Her şey şu ana kadar çok iyi gitti. Biz belki başkalarına sıkıntı çektirmiş olabiliriz beş kişi olduğumuzdan dolayı. Herkes burada profesyonel, çok etkilendik” diye konuştu.

Manga Grubu üyeleri, Oslo’ya gelmeden önce çok heyecan ve stres yaşamaktan korktuklarını, ancak Eurovision’dan önce Anadolu turu yapmalarından dolayı hiçbir stres yaşamadıklarını söylediler.