Borusan Otomotiv BMW Satış Müdürü Faik Akkök, geçen yıl yaşanan küresel ekonomik kriz nedeniyle 2010 yılında lüks otomobil pazarında küçülme beklerken, hedeflediklerinin üzerinde satış yaptıklarını bildirdi.

Antalya– Yeni BMW 5 Serisinin tanıtımı İstanbul’dan sonra Antalya Cam Piramit Sabancı Kongre ve Fuar Merkezi’nde yapıldı. Borusan Otomotiv BMW Satış Müdürü Faik Akkök, lüks otomobil segmentinin durumunu değerlendirdi. Küresel krizin en şiddetli hissedildiği geçen yıl otomotiv sektöründe önemli bir daralma olduğunu anımsatan Akkök, geçen aralık ayında 2010 yılı program ve hedeflerini yaparken küresel krizi de göz önüne alarak, bu yıl içinde bir daralma öngördüklerini belirtti. Akkök ”Ancak yılın üç aylık döneminde hiç ummadığımız bir satış oldu. Hem BMW hem de, rakiplerimizin satışları gayet iyi. Geçen yıl ÖTV desteği de olmasına rağmen sektör krizden olumsuz etkilenmişti. 2010 yılında satışlar iyi olamayacak diye program yapmıştık. Ancak yılın ilk üç ayındaki satışlar bizi şaşırttı” dedi.

Lüks otomobil segmentinde 2009 yılının ilk üç ayına göre, bu yılın aynı döneminde yüzde 1,6 daralma olmasına karşılık lüks otomobil satışlarının kendileri açısından çok iyi olduğunu vurgulayan Akkök, şunları kaydetti: ”Ekonomik kriz yaşanan 2009’da Türkiye’de 27 bin lüks otomobil satıldı. Bu yıl 28 bin satış bekleniyor. BMW olarak yılın ilk üç ayında 900 satış hedeflemiştik. Ancak hedefi astık ve bin 82 adet BMW satışı yaptık. Destek olmadığı bir dönemde bu satışlar çok iyi. Lüks otomobil segmentinde daralma beklerken aksi oldu.”

BMW Türkiye’den yedek parça alımını artıracak

BMW’nin Türkiye’de üretimi şimdililik düşünmediğini belirten Akkök, BMW’nin Türkiye’den yedek parça alımını artırma kararı aldığını bildirdi. BMW’nin hem görselliğe, hem teknoloji ve güvenliğe büyük önem verdiğine dikkati çeken Akkök şöyle devam etti: ”BMW Türkiye’den alacağı yedek parça miktarını artırma kararı aldı. Geçen ay Almanya’da bir toplantı yapıldı. Bu toplantıya Türk yedek parça üreticileri de katıldı. Önemli görüşmeler oldu. Türk otomotiv yedek parçaları kaliteli olduğu için önemli anlaşmalar yapıldı. Özellikle otomobil camları için büyük miktarlarda alım hedeflendi.”