Orman Genel Müdürü Osman Kahveci, yeni yıl kutlamaları için kullanılabilecek türdeki ağaçlardan oluşan ormanlık alanlarda, görevli sayısını artırdıklarını bildirdi.

 

 Orman Genel Müdürü Osman Kahveci,  yeni yıl kutlamalarını fırsat bilerek orman alanlarına zarar vermek isteyenlere karşı gerekli her türlü tedbiri aldıklarını belirtti.

Her yıl yılbaşı kutlamaları nedeniyle başta büyük illere yakın yerlerden ağaç kesimi için girişimler olabildiğini anlatan Kahveci, şu ana kadar bu konuda önemli bir tahribat yaşanmadığını söyledi.

Kahveci, bilinçlendirme çalışmaları ve önleyici tedbirlerle kaçak ağaç kesiminin önemli ölçüde azaldığını belirterek, şunları kaydetti:

”Yeni yıl dolayısıyla yılbaşı ağacı olarak kullanılan çam, köknar ve ladin ağaçları yasa dışı faaliyetlerle ormanlık alanlardan temin edenlere değişik cezai müeyyideler uygulanıyor. Orman teşkilatlarımız, her yıl yılbaşı için çam kesenlere karşı uyarı ve ikazlar yapıyor. Ayrıca, kaçak kesimin önüne geçmek için yeni yıl ağacı olarak değerlendirilebilecek nitelikteki ormanlık alanlarda, görevli sayısını artırdık. Motosikletli seyyar ekiplerimiz koruma ve kontrol için hassas bölgelerde devamlı ring halinde çalışıyor. Bu konuda jandarma ile de işbirliği yapılıyor.”

Orman Bölge müdürlüklerine ait fidanlıklarda yeni yıl ağacı olabilecek nitelikte çamlar üretildiğini ve bunların çok uygun fiyatlarla satıldığını ifade eden Kahveci, yurttaşların bu ağaçları tercih etmelerini istedi.

Osman Kahveci, ”Arzumuz, dileğimiz, vatandaşlarımızın ‘yeni yıla ağaç keserek değil, yeni bir fidan dikerek girelim’ düşüncesiyle hareket etmesidir” dedi.