Oscar’dan sonra en prestijli ödüllerden biri olan Altın Küre’de, son haftalarda listeleri alt üst eden “Avatar” en iyi film, filmin yaratıcısı James Cameron da en iyi yönetmen ödülüne layık görüldü. Yaşam boyu başarı ödülü ise, usta yönetmen Martin Scorsese’nin oldu.

Washington– Altın Küre, Beverly Hills’te düzenlenen görkemli törenle sahiplerini buldu. Törende, yaşayan en büyük yönetmenlerden biri olan Martin Scorsese, “Cecil B. DeMille Hayat Boyu Başarı Ödülü”yle onurlandırıldı. En iyi film ödülünü, tüm dünyada büyük ilgiyle izlenen ve tüm zamanların en çok kazanan ikinci filmi haline gelen “Avatar” aldı. Yönetmen James Cameron da “Avatar” filmiyle, en iyi yönetmen ödülünü kazandı. Altın Küre’de, Sandra Bullock “The Blind Side”daki rolüyle en iyi kadın oyuncu ödülüne layık görülürken, en iyi erkek oyuncu ödülünü de “Crazy Heart”taki başarılı performansıyla Jeff Bridges kazandı.

Altın Küre’de drama dalında diğer ödüller ise şöyle: En iyi yardımcı kadın oyuncu “Precious” filmindeki performansıyla Mo’Nique, en iyi yardımcı erkek oyuncu “Inglourious Basterds”daki oyunculuğuyla Christoph Waltz. En iyi senaryo ödülünü “Up in The Air” ile Jason Reitman ve Sheldon Turner aldı. Gecede, en iyi animasyon ödülüne layık görülen “Up” filmi, besteci Michael Giacchio‘ya da en iyi müzik ödülünü kazandırdı. Müzikal veya komedi dalında en iyi film “The Hangover”, en iyi kadın oyuncu Meryl Streep (Julie&Julia) ve en iyi erkek oyuncu Robert Downey Jr. (Sherlock Holmes) seçildi.

Öte yandan, en iyi şarkı ödülü Ryan Bingham ve Bone Burnett‘ın “Crazy Hard” filmi için yazdığı “The Weary Kind”a giderken, yabancı dilde en iyi film ise Alman yapımı “White Ribbon” oldu.
 

Televizyon ödülleri

Televizyonda drama dalında ise ödüllere doymayan “Mad Men” Altın Küre’de de en iyi drama dizisi seçildi. Drama dalında, en iyi kadın oyuncu ödülü “The Good Wife” dizisindeki Julianne Margulies‘e, en iyi erkek oyuncu ödülü de “Dexter”daki katili canlandıran Michael C. Hall‘a gitti. Televizyonda komedi ve müzikal daldaki yapımlar arasında en iyi dizi “Glee” oldu. Bu dalda, en iyi kadın oyuncu Toni Collette (United States of Tara), en iyi erkek oyuncu da Alec Baldwin (30 Rock).

Öte yandan “Mini dizi veya filmi” dalındaki ödüller de şöyle:

– En iyi mini dizi veya film: “Grey Gardens”

– En iyi kadın oyuncu: Drew Barrymore (Grey Gardens)

– En iyi erkek oyuncu: Kevin Bacon (Taking Chance)

– En iyi yardımcı kadın oyuncu: Chloe Sevigny (Big Love)

– En iyi yardımcı erkek oyuncu: John Lithgow (Dexter)

Kırmızı halıda Haiti’ye destek

Dünyada 10 milyonlarca kişi tarafından izlenen törende, kırmızı halıdan geçen Nicole Kidman, Penelope Cruz, Ricky Gervais, Jon Hamm, Adrian Grenier ve Lisa Edelstein gibi birçok yıldız, Haiti’deki depremde hayatlarını kaybedenlere destek için elbise, smokin veya aksesuarlarına sarı, mavi ve kırmızı kurdeleler taktı. Kırmızı halı geçişleri sırasında yağmur görülmesine rağmen, yıldızlar şemsiye altında da göz kamaştırdı. Moda yorumcuları, siyahın yanı sıra pembe ve mor gibi çok renkli kıyafetlerin de tercih edildiği ve mücevherlerin giysileri süslediği gecede, yıldızları yine de aşırı süslü bulmadı.

Sandra Bullock, Emily Blunt, Fergie, Diane Kruger ve Maggie Gyllenhaal mor veya pembe giyenler, Penelope Cruz, Marion Cotillard, Lea Michele ve Heather Graham ise siyah renkli omzu açık ya da askısız elbiseleri tercih edenler arasında yer aldı. Şarkıcı Mariah Carey ise beli sıkan dar siyah elbisesiyle çok göz alıcı bulundu. Ancak kıyafetlerdeki bu çok renklilikle Hollywood’un izleyicilere ekonomik kriz, artan güvenlik korkuları ve deprem gibi üzücü gerçekliklerden “Hollywood tarzı kaçış” imkanı yarattığı yorumları yapıldı.