29. Uluslararası Film Festivali’nde ”Altın Lale Ödülü”nün verileceği ulusal yarışmaya katılmak isteyen Türk filmleri, 1 Şubat 2010 tarihine kadar başvurabilecek.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Akbank sponsorluğunda düzenlenecek 29. Uluslararası İstanbul Film Festivali, 3–18 Nisan 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Festivalde ”Altın Lale Ödülü”nün verileceği ulusal yarışmaya katılmak isteyen Türk filmlerinin, 1 Şubat 2010 akşamına kadar İKSV’ye başvurması gerekiyor.

Ulusal yarışmaya uzun metrajlı filmlerin yanı sıra geçen yıl olduğu gibi uzun metrajlı belgesel ve animasyon filmler de başvurabilecek. Yarışma yönetmeliği ile başvuru formları, festival merkezi veya ”www.iksv.org/film” adresinden temin edilebilecek.

Festivalin ”Altın Lale Ulusal Yarışma Jürisi”nin başkanlığını yönetmen Yeşim Ustaoğlu yapacak. İstanbul Film Festivali’nde ulusal yarışma jürisinin seçeceği ”En İyi Film”e ve ”En İyi Yönetmen”e, Kültür ve Turizm Bakanlığı ödül olarak 50’şer bin lira verecek. Kültür ve Turizm Bakanlığının vereceği ”En İyi Kadın Oyuncu” ve ”En İyi Erkek Oyuncu” ödülleri ise 10’ar bin lira olacak.

Yarışmada Uluslararası Sinema Eleştirmenleri Derneği üyelerinden oluşan jüri, Onat Kutlar anısına ”Fipresci ödülü” sunacak. Ödülü kazanan filmin yönetmenine Efes Pilsen bir sonraki filminde kullanılmak üzere 30 bin dolar para ödülü verecek.