Ne demek oluyor Fringe?

Sözlük anlamı ‘sınırda’ olan ‘fringe’le, bilim dünyasında kabul edilebilirlik sınırlarında olan deneyler anlatılıyor. Sahte bilimle ‘fringe’ bilim arasındaki fark ise şu: Sahte bilim, bilimle amatör olarak uğraşan kişilerin yaptıkları deneyler ve iddiaları kapsarken, ‘fringe’ bilimde saygın ve ‘gerçek’ bilim insanları, meslektaşları tarafından garipsenen yöntemlere başvuruyor. Türk Vikipedia’sı bu alana ‘Sınır-bilim’ ismini takmış. 


 

Dizinin konusuna gelince; 

Dizi Boston’a düşen bir uçak ile başlıyor.Almanya’dan kalkan uçağın içinde bulunan birinin kendisine insülin iğnesiyle kendine bir tür zehir enjekte eder ve tüm mürettabıyla yolcular ile birlikte Boston’a düşer.Burada görevli olan FBI ajanı Olivia Dunham ve gizli aşkı Ajan Scott olayı araştırmaya başlarlar.Daha sonra bu tip olaylarla ilgilenen ve  uzun süredir akıl hastanesinde yatan Dr. Walter Bishop ve oğlu Peter Bishop kadroya dahil olurlar ve Fringe ekibi kurulmuş olur. 

Fringe Oyuncuları Fringe Oyuncuları 

Fringe Dizisi Oyuncu Kadrosu ve Görevleri; 

  • Joshua Jackson, Peter Bishop adında babasıyla(Dr. Walter Bishop) araları pek iyi olmayan ve kendi çapında işler yapmaya çalışan ve aynı zamanda kimya bilgisi üst düzeyde bir bir karakteri canlandırıyor.
  • John Noble, Dr. Walter Bishop adında zamanında devlet adına çok önemli deneylere ve çalışmalara imza atmış fakat bu çalışmaların sonucunda akıl hastesine düşmüş bir bilim adamını canlandırıyor.
  • Anna Torv, Olivia Dunham adında azimli, başarılı ve iyi bir kariyer sahibi olan bir FBI ajanını canlandırıyor.
  • Mark Valley, John Scott adında Olivia Dunham’ın hem iş partneri hem de sevgilisi olan bir FBI ajanınını canlandırıyor.
  • Kirk Avecedo, Charles Francis adında Olivia Dunham ve John Scott arkadaşı olan FBI ajanını canlandırıyor.
  • Jasika Nicole, Astrid Farnsworth adında Olivia Dunham’ın yardımcı olan bir FBI çaylak ajanını canlandırıyor.
  • Lance Reddick, Philip Broyles adında olayı çözmekle görevli olan ekibin liderini olan bir FBI ajanını canlandırıyor.
  • Blair Brown, Nina Sharp adında zamanında Dr. Walter Bishop ile teması olan birisiyle birtakım işler çevirerek değişik alanlarda hizmet veren bir teknoloji şirketinin patronunu canlandırıyor.

Dizinin diğer dikkat çeken yanı ise başlangıç müzikleri.Çok kısa sürse de bu müzikler acayip güzel.Şu ana kadar üç farklı şekilde yayınlanan Fringe başlangıç müziğini sizlerle paylaşmak istiyorum.