Sigara tiryakisi misiniz? Peki ya sigarayı haz aldığınız için mi içiyosunuz? İngiltere’de yapılan bir araştırmaya göre, sigara tiryakilerinin yarısı sigara içerken haz almıyor. Bakalım siz hangi kategoriye giriyorsunuz?

İngiltere’de yapılan bir araştırma, sigara tiryakilerinin sadece yarısının, haz aldığı için sigara içtiğini ortaya koydu.
İngiliz Independent gazetesinde yayımlanan ve Cancer Research UK tarafından yapılan araştırma, katılımcıların yarısının sigara içmekten haz aldığını, yüzde 47’sinin ise stresle başa çıkmak için sigara içtiğini söylediğini gösterdi.
Araştırmada, sigara içmeye gerekçe olarak ayrıca, kilo verdirmesi, sosyal yaşama faydası olması ve acıları hafifletmesi sayıldı.
Yine İngiltere’de Ulusal İstatistik Bürosu’nun yaptığı araştırma, barlarda sigara yasağını doğru bulanların sayısının, restoranlarda yasaklanmasını onaylayanlardan daha az olduğunu ortaya koydu.
Araştırmaya katılanların yüzde 75’i, barlarda sigara yasağını doğru bulurken, restoranlardaki sigara yasağını onaylayanları n oranı yüzde 93 çıktı.
Büronun araştırmasında, sigara tiryakilerinin neredeyse üçte birinin, sigarayı, sağlık nedenlerinden değil sigaraya harcanan para nedeniyle bırakmak istediği de görüldü.
Araştırmada ayrıca, katılımcıların neredeyse yarısının, ülkede 65 yaşından önce ölümlerin başlıca sebebinin trafik kazaları olduğuna inandığı ortaya çıktı.
Ülkede her yıl trafik kazalarında 3 binden fazla kişi ölürken, sigarayla bağlantılı rahatsızlıklardan ölenlerin sayısı 33 bin.