Çeşitli üniversitelerden bir grup öğrenci, hastanede tedavi gören Hababam Sınıfı’nın ”Mahmut Hocası” ünlü sanatçı Münir Özkul’a sevgi ve desteklerini bir mektupla iletti.

Yıldız Teknik, İstanbul Teknik, Mimar Sinan, Boğaziçi ve İstanbul üniversitelerinden gelen öğrenciler, Münir Özkul‘un tedavisinin sürdürüldüğü Bahçelievler Medical Park Hastanesi önünde toplandı.

İstanbul Üniversitesi Ekonometri Bölümü öğrencisi Sibel Eliçora, grup adına şu mektubu okudu:
”Sevgili Hocam, biz Hababam Sınıfı’nı tekrar tekrar izleyerek büyüdük. Sen bizim için ilk önce Mahmut Hoca oldun. Sonradan Adile Naşit ile kavgalarını izledik. Fabrikatöre insanlık dersi verirken senin tarafını tuttuk. Ama en çok aklımızda Mahmut Hoca olarak kaldın. Biz üniversite öğrencisi olduk, hala Hababam Sınıfı’nı izliyoruz. Sen, parasız öğrencileri paragöz müdüre karşı savunuyorsun. Öğrencileri hiç umursamayan, onları sokağa atarken bile kar-zarar hesabı yapan müdüre karşı sesini yükseltiyorsun. Okulu ‘dükkana’ çeviren rektörlere karşı az da olsa sesimizi yükseltebiliyorsak, bu biraz da senin sayendedir.
Okulun 4 duvar arası olmadığını da senden öğrendik. Okulu okul yapan duvarlar değil, içindeki insanlardı. Önemli olan insandı. Hababam Sınıfı’na insanları umursamayı öğrettin. Bu yüzden arkandan ‘Kel Mahmut’ diyen, hiçbir şeyi umursamaz görünen talebeler, senin için topluca hastaneye geldiler. Biz de okuldan çıktık. Bize insanları umursamayı öğreten Mahmut Hocamıza geldik. Biz de Mahmut Hoca gibi sesimizi öğrenciyi umursamayan müdür ve rektörlere karşı yükseltiyoruz, yükselteceğiz ve haksızlığın karşısında dimdik duracağız. Senin sesin öğrencinin yanında, hep bizim tarafımızda oldu. Seni yalnız bırakmayız, sen de bizi yalnız bırakma.”

Mektubun okunmasının ardından bir açıklama yapan Münir Özkul’un doktoru Ahmet Selvi, durumu iyi olan sanatçıyı birkaç gün içerisinde taburcu edeceklerini, ancak Özkul’un istirahatinin evde de devam edeceğini söyledi.

Öğrencilerin Münir Özkul’u görme ısrarına karşı Selvi, Özkul’un zatürre geçirdiğini ve yorgun olduğunu ifade etti.

Selvi daha sonra öğrencilerin getirdiği mektup ve çiçeği Özkul’a iletmek üzere teslim aldı.

Öğrencilerden Veysel Can Karakaş da Münir Özkul’un filmlerini izleyerek büyüdüğünü belirterek, Özkul’un öğrencinin yanında yer alan karakterleri oynadığını, kendilerinin de bu sebeple ziyaretine geldiklerini anlattı.