Türk halkı hayatından memnun

Philips’in Türkiye’de yaptığı ”Sağlık ve İyi Yaşam Haritası” sonuçlarına göre, Türk halkı genel olarak hayatından memnun ve mutlu görünüyor.

Araştırma sonuçlarını Four Seasons Otel’de düzenlenen basın toplantısıyla basına açıklayan Philips Türkiye’nin Üst Yöneticisi (CEO) Willem Rozenberg, Türklere uyku düzenleri sorulduğunda, diğer ülkelere göre çok daha iyi bir durumda olduklarının anlaşıldığını belirterek, ”Anlaşılan o ki gün içerisinde stresli bir yaşam sürdürdüklerini düşünseler de gece olunca o devreyi kapatabiliyorlar” dedi.

Rozenberg, bir yabancı firmanın Türkiye’de faaliyetlerini kesintisiz olarak 80 yıldır sürdürüyor olmasının çok önemli olduğunu belirterek, kendisinin de yaklaşık 6 yıldır Türkiye’de çalıştığını söyledi.

Bu durum sayesinde Türkiye’deki kültüre ve yaşam tarzına çok aşina olduğunu anlatan Rozenberg, Türk halkının yaşam tarzını ve tercihleri iyi bildiğini belirtti.

Rozenberg, uzun yıllardır Philips’in sağlık departmanında çalıştığını ve zaman içerisinde bu alanın daha çok önem kazandığına tanıklık etme fırsatı bularak, bu durumun hem insanların günlük hayatlarında hem de şirket içerisinde daha önemli bir hale geldiğini ifade etti.

Philips’in yeni stratejilerle vizyonunun, teknolojik yeniliklerle zaman içerisinde insanların yaşam kalitesini artırmak olduğunu söyleyen Rozenberg, bu vizyonun yaptıkları tüm işlere yansıdığını belirtti.

Willem Rozenberg, ”Sağlık ve İyi Yaşam Haritası” araştırmasının hem Türkiye hem de Türk insanın algılarıyla ilgili bir çalışma olduğunu ve bu araştırmaya yaklaşık 1000 kişinin katıldığını ve bu 1000 kişiye sorular sorulduğunu, verilen yanıtlarla bu konudaki algıların ölçümlendiğini kaydetti.

Sonuçta bir rapora dönüştürülen araştırmayla Türk insanının, Türkiye’deki tüketicilerin görüşlerinin bir yansımasının elde edildiğini söyleyen Rozenberg, şunları kaydetti:
”Biz bu çalışmayı 6 ayda bir yapmayı planlamaktayız. Bu şekilde yaşanacak değişiklikleri daha rahat takip edebileceğiz. İnsanların yaşamları geliştirilirken, değiştirilirken, oynadığımız rolü de bu şekilde değerlendirme şansımız olacak. Ürünlerimizle insanların hayatına ne kadar katkı sağladığımızı denetleyebileceğiz. Bu çalışma 20 ülkede gerçekleştirildi. Genel olarak insanlar, yaşamlarından memnun ve mutlu gözüküyorlar. Rahat ve mutlu bir yaşam sürdüklerini ifade ediyorlar. Ve kendilerine sunulan sağlık, bakım hizmetlerinden de memnun görünüyorlar. İnsanların büyük bir çoğunluğu gelecekle ilgili iyimser görüşe sahip ve kendilerini uzun ve sağlıklı bir yaşamın beklediğini düşünüyorlar.

Ancak 65 yaş üzerindeki insanlara sorulduğunda gelecekle ilgili olumlu görüşler biraz daha azalıyor. Daha ileri yaşta oldukları için yaşam beklentilerini çok fazla paylaşmak istemiyorlar. Sonuçlara göre, insanlara karşı karşıya kalmaları muhtemel hastalıklardan üç tanesi sorulduğunda kalp krizi, yüksek tansiyon ve kanser olabileceği söylenmiş. Yine katılanların çok düşük bir kısmı çok stresli bir yaşam sürdüğünü söylemiş. Bunu günlük hayatta güçlü bir şekilde hissettiklerini de belirtmişler. Ancak diğer ülkelerde bu durum daha yüksek bir oranda çıkmış.

Türklere uyku düzenleri sorulduğunda, diğer ülkelere göre çok daha iyi bir durumda olduğu anlaşılmış. Anlaşılan o ki gün içerisinde stresli bir yaşam sürdürdüklerini düşünseler de gece olunca o devreyi kapatabiliyorlar.”

Rozenberg, Türkiye’de sosyal yaşamın, ev ve aileye daha çok yoğunlaştığının görüldüğünü belirterek, ”Sonuçlarla ilgili olarak halkın yüzde 83’ü Türkiye’deki sağlık teknolojilerinin, cihazların gelişmişlik düzeyini yeterli bulmaktadır” dedi.

Araştırmada, her 10 kişiden 9’unun, yeni teknolojiler çıktıkça, bu durumun yaşam standartlarını geliştirdiğini söylediğini ifade eden Rozenberg, katılımcıların yüzde 89’unun hastane seçiminde teknolojik ekipmanın güncel ve gelişmiş olmasına dikkat ettiğini ve bu oranın Avrupa’daki oranın üstünde olduğunu belirtti.

Rozenberg, ”Araştırmada, Türk halkının yüzde 78’i aydınlatmanın sağlık ve iyi yaşam durumunu etkilediğini belirtmektedir” diyerek, araştırmaya katılanların doğru aydınlatma ile kendilerini daha iyi ve mutlu hissedeceklerini söylediklerini bildirdi.