İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği (İKOD) üyeleri aileleriyle birlikte 40 klasik araçtan oluşacak konvoyla iki günlük Ege Bölgesi gezi programı için 17 Temmuz Cumartesi günü İstanbul’dan İzmir’e hareket edecek.

 İKOD’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, bir döneme damgasını vurmuş ve tarihsel değeri olan klasik otomobillerin bugünün koşullarında muhafaza edilerek gelecek kuşaklara aktarılmasını kendisine misyon edinen derneğin kuruluşunun ikinci yılı dolayısıyla Ege gezisi programı düzenlendi.

40 klasik araçtan oluşacak konvoyla yola çıkacak dernek üyeleri, iki günlük gezi programında ilk olarak Manisa Akhisar’da Keskinoğlu şirketler grubuna ait klasik otomobil müzesi ve Keskinoğlu torunlarının dedeleri adına kurdukları tarihi Ravika köyünü ziyaret edecek.

Dernek üyeleri, daha sonra İzmir Alsancak Gündoğdu Meydanı’nda klasik otomobillerini sergileyerek, İzmirli klasik otomobil sevenleri buluşturacak.

Gezi sürecince bölgede bulunan çeşitli klasik otomobil koleksiyoncularıyla temaslar kuracak dernek üyeleri, Ege Bölgesi’nden de katılacak klasik otomobilcilere ait araçlarla Alsancak, Göztepe, Karşıyaka’da şehir turu atacaklar ve izleyicileri nostaljik bir yolculuğa sürükleyecekler.
Dernek üyeleri geçen yıl da kalabalık bir konvoyla Ankara’ya giderek, Anıtkabir ziyaretinde bulunmuş, İstanbul’daki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resmi geçit törenine 50 klasik otomobille katılmışlardı.