Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, mayıs ayına kadar yapılacak erken rezervasyonlarda yüzde 40’lara varan indirimlerin sağlanabileceğini bildirdi.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, yaptığı yazılı açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığı, TÜRSAB ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) tarafından iç turizmin canlanması amacıyla geçen yıl hayata geçirilen ”erken rezervasyon” kampanyasının, bu yıl da şubat ayı itibariyle başladığını belirtti.

Geçen yıl iç turizmde canlanmayı sağlayan kampanyaya, bu yıl daha fazla katılım beklediklerini ifade eden Akkuş, mayıs ayına kadar yapılacak erken rezervasyonlarda yüzde 40’lara varan indirimlerin sağlanabileceğini vurguladı.

Türkiye’deki iç turizmin AB ülkelerine oranla daha düşük olmasından dolayı erken rezervasyon kampanyasının önemine dikkati çeken Akkuş açıklamasında, ”Bu yıl ki kampanyada ‘Tatil herkesin hakkı ama yerinizi şimdiden ayırtın’ sloganıyla daha fazla yerli turist bekliyoruz. Bursa’dan da bu yıl daha fazla umutluyuz” görüşüne yer verdi.

Kampanya çerçevesinde, seyahat acentelerinin yüzde 40’lara varan indirimlerinin yanı sıra anlaşmalı bankaların kredi kartlarıyla ödeme yapan tatilcilerin taksitlerini öteleme imkanının da bulunduğunu kaydeden Akkuş, aynı zamanda hava yollarında fiyat indirimleri, tatil sigortası gibi birçok avantajların da sunulduğunu belirtti.

Akkuş, kampanyadan daha çok kamu çalışanlarının faydalandığını kaydederek, öğretmenlere özel yüzde 50’ye varan indirim oranlarının da bulunduğunu hatırlattı.