Büyük Önder Atatürk’ün hayatının anlatıldığı, Zülfü Livaneli’nin yapım, senaryo yazarlığı ve yönetmenliğini üstlendiği ”Veda” filminin çekimleri sürüyor. Filmin müzikleri de Livaneli’nin imzasını taşıyor.

Çekimleri değişik mekanlarda bir süredir devam eden “Veda” filmi için ekip, İzmir’in Ödemiş ilçesine bağlı Bademli beldesine geldi.Zülfü Livaneli ve ekibi, film hakkında ayrıntılı bilgi vermekten kaçınırken, başrol oyuncusunun da halen gizlendiği öğrenildi.

Filmin, Can Dündar‘ın belgesel nitelikli ”Mustafa” filmine alternatif olduğu yolundaki iddiaları yalanlayan ekip, bunun Atatürk‘ün hayatı ile ilgili ilk sinema filmi olduğunu belirtti.
Veda’nın TRT tarafından çekilmediği de bildirildi.

Bademli’deki çekimlerin, Atatürk’ün çocukluğu ve mahalle mektebi bölümünü kapsadığı, okul arkadaşlarını oynayan figüran çocukların da Ödemiş’teki özel bir okulun öğrencilerinden seçildiği öğrenildi.

Atatürk’ün 6 yaşından beri arkadaşı olan Salih Bozok’un anıları temel alınarak çekilen filmin, bahar aylarında vizyona gireceği, filmde rol alan sanatçıların tamamının Türk olduğu belirtildi.
Tire ilçesinde geçen günlerde Karakadı Camisi’nde yapılan çekimlere, Atatürk ve Zübeyde Hanım rollerini canlandıran sanatçıların katıldığı öğrenildi. Ancak sanatçıların kimlikleri açıklanmadı.