Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu Türkiye’nin şimdiye katıldığı ve kimisi efsaneleşen Eurovision şarkılarının yer aldığı önemli bir konsere ev sahipliği yapacak. Sunuculuğunu ve danışmanlığını Bülent Özveren’in yapacağı “Dünden Bugüne Eurovision” başlıklı konser 16 Mart Salı akşamı saat 20.00’de gerçekleşecek.

ANKA

İstanbulSemiha Yankı‘dan “Seninle Bir Dakika”, Sertab Erener’den “Everyway That I Can“, Ajda Pekkan’dan “Petrol”, Hadise’den “Düm Tek Tek”, MFÖ’den “Diday Diday Day” ve “Sufi”, Şebnem Paker ve Grup Etnik’ten “Dinle“, konserde seslendirilecek Eurovision şarkıları arasında yer alıyor.

Üstüner Büyükgönenç‘in yönetimindeki orkestra Eurovision şarkılarını solist olarak Bülent Tekakpınar, Oya Şar, Sinem Yalçınkaya ve Dünya Kızılçay yorumlayacaklar.

Eurovision Şarkı Yarışması TRT’nin 1973 yılında yarışmayı naklen yayınlamasıyla Türkiye’nin gündemine girdi. Semiha Yankı‘nın “Seninle Bir Dakika” isimli parçası Türkiye’nin Eurovision’daki ilk şarkısı olarak tarihe geçti. Türkiye bugüne kadar Eurovision’da 31 şarkı ile temsil edildi. Türkiye Eurovision yolculuğuna bu yıl Manga ve “We could be the same” (Aynı Olabiliriz) ile devam edecek.

12 ve 11 TL olan konser biletleri CRR Konser Salonu Gişesi ve Biletix’te.