Bayburt sağlıkta sınıfta kaldı.

 
 
 
 
   
 
 

Türk Sağlık-Sen’in araştırmasına göre;Türkiye’de en çok doktor İstanbul’da,en az doktor ise Bayburt’ta çalışıyor.

Türk Sağlık-Sen’in “Türkiye’nin Doktor Haritası” araştırmasına göre, “Türkiye’de en çok doktor İstanbul‘da, en az doktor ise Bayburt’ta çalışıyor.

Türk Sağlık-Sen’den yapılan yazılı açıklamada, sendikanın Türkiye’nin doktor haritasını çıkarmak için bir araştırma yaptığı, araştırmada Türkiye’deki doktor sayıları, doktorların en az ve en çok bulunduğu illerle ilgili bilgilere yer verildiği kaydedildi.

Araştırmaya göre, Türkiye’de yaklaşık 111 bin doktor görev yapıyor. Bu doktorlardan 54 bini uzman ve pratisyen ve 8 bini asistan doktor olmak üzere 62 bini Sağlık Bakanlığında, 25 bini üniversitelerde ve 24 bini ise özel sektörde çalışıyor.

Araştırmada, Sağlık Bakanlığında görev yapan uzman ve pratisyen doktorların illere göre dağılımı ile ilgili bilgilere de yer veriliyor. Buna göre, Türkiye’de 74 doktorla en az doktorun görev yaptığı il Bayburt. Bayburt’u 86 doktorla Tunceli, 97 doktorla Ardahan, 108 doktorla Kilis, 142 doktorla Gümüşhane izliyor.

En fazla doktor çalışan il sıralamasında ise 7 bin 456 doktor ile İstanbul ilk sırada yer alıyor. İstanbul‘un ardından 4 bin 943 doktorla Ankara, 3 bin 927 doktorla İzmir, bin 868 doktorla Bursa ve bin 543 doktorla Konya geliyor.

Türkiye’deki toplam 54 bin uzman ve pratisyenin 16 bin 326’sı Ankara, İstanbul ve İzmir‘de görev yapıyor.
Araştırmada, son bir yılda İstanbul‘da doktor sayısının 417 arttığı, en az doktorun olduğu Bayburt’ta ise sayının 77’ten 74’e düştüğü belirtildi.