Oscar için nefesler tutuldu

Akademi’nin 5835 üyesi oy pusulalarını gönderdi ve geri sayım başladı

 
Bu yıl 83’üncü kez dağıtılacak olan Oscar’lar bu akşam sahiplerini bulacak. Amerikan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi’nin dağıttığı, sinema endüstrisinin en prestijli ödülleri Hollywood’daki Kodak Tiyatrosu’nda düzenlenen törenle sahiplerine verilecek.
Törende sunuculuğu James Franco ve Anne Hathaway üstlenecek. Yarım dakika reklam için 1.7 milyon dolar (2.72 milyon TL) ödenen töreni ABC Kanalı naklen yayımlayacak.
24 dalda 151 adayın, 34.3 santimetre yüksekliğinde ve 3.85 kilogram ağırlığındaki altın kaplama britanyum heykelciği almak için yarıştığı ödüller için son oy verme tarihi 22 Şubat’tı. Akademi’nin 5835 üyesi oy pusulalarını gönderdi ve geri sayım başladı. Cuma akşamı dev organizasyonun adını taşıyan son bir etkinlik düzenlendi. “Sinemada Kadın” adlı Oscar öncesi partide aday olan kadın oyuncular Los Angeles’ta bir araya gelip stres attı. Amy Adams, Melissa Leo, Jacki Weaver gibi aktrislerin katıldığı partide ünlü aktörler de karşı cinsten meslektaşlarını yalnız bırakmadı.