Çağdaş Türk edebiyatının beğenilen kalemlerinden Ayşe Kulin, ilklerin yazarı olmayı sürdürüyor.

Daha önce yüz binlerce satılan “Veda” ve “Umut” adlı kitaplarının devamı niteliğindeki iki kitabı, “Hayat” ve “Hüzün”, Everest Yayınları’ndan çıktı.

“Hayat Dürbünümde Kırk Sene” üstbaşlığıyla aynı anda yayımlanan bu iki kitap, Ayşe Kulin’in kaleminden kendi hayatına bir yolculuk olma özelliği taşıyor. “Hayat” başlıklı kitap, 1941-1964 yıllarını kapsarken, “Hüzün”, Kulin’in 1964-1983 yıllarını yansıtıyor. Kulin, kitabın arka kapağında, şunları anlatıyor:

“‘Hayat’ ve ‘Hüzün’de yazdıklarım, babamın da var olduğu dünyada geçirdiğim kırk yılın, dürbünüme çarpan resimleridir; özelimde ve ülkemde 1941’den bu yana yaşadıklarımdan, gördüklerimden seçmelerimdir. Kitabıma, beni çok etkileyen, çok üzen, çok sevindiren, bende iz bırakan, belleğimde hep kalan anılarımı aldım. 1983’ten sonraki yıllarımın serüveni belki bir başka kitaba konu olur ama bu kitaplar, 1983 yılına kadar, Edip Cansever’e rahmetle selam olsun, ‘Ben Ayşe Kulin Nasılım?’a yanıtımdır.”

Kitap, çağdaş Türk edebiyatının en beğenilen kalemlerinden biri olan Ayşe Kulin’den anıların, zamanının Türkiye ve dünyaki olayların iç içe geçtiği bir çalışma. Kitabın son bölümünde ise Ayşe Kulin’in yaşamından fotoğraf kareleri yer alıyor.