Erhan Beykoz-BOLU Olay Gazetesi

Hülya Ensari

Ahmet Baysal’ın bizlere tavsiyesinin diğer adı, İzzet Baysal’ın yolunda olup olmadığımızın bir göstergesi olacaktır. Yıllardır ülkemize devlet gibi yatırımları karşılıksız yapan İzzet Babamızın vakıf başkanı, yıllar sonrası Bolululardan istediği küçük bir isteğini yerine getirebilecek miyiz!
Ahmet Amcamızın ne istediğine bakmamız gerekir. Sayın Ahmet Baysal, Toplum Sağlığı Merkezinin yapımına, teşrifine yardım edin, demişti. Yani vakıf bütün varlığını Bolu’ya yatırırken, sizde küçücük bir taşın altına elinizi koyun diyor.
Köroğlu Gazeteciler Cemiyeti olarak bizde elimizden geleni yapmamız için Ahmet Baysal’dan gelen mektup ile harekete geçtik. Pazartesi günü cemiyetin yöneticileri ve birkaç arkadaşımla Toplum ve Ruh Sağlığı ünitesini başhekim Hülya Ensari eşliğinde bilgilendirilerek gezdik.
Toplumda yüzde bir olan hasta sayısından, hastanenin kurulma aşamasına, Türkiye’de Sayın Ensari’nin Finlandiya ve İtalya gezileriyle hazırladığı raporu ve yapılması gerekenleri öğrendik. Yine Türkiye’de ilk olma cesaretini gösteren Sayın Ensari’nin yüreğini gördük.
Yoktan var etmenin, her şeyin devletten beklemenin doğru olmadığını, halk olarak bizlerin yapabileceklerini anlattı. Hani, Bolu her yeni işte sahipsiz olduğundan pilot il olur ya, bu kez bir hanım başhekim kimsenin dayatması olmadan adım atıyor.
Bizim yapacağımız çok iş olmadığını da gördüm.Yapılacak işler küçük ama insanlığa ve hastalarımıza can verecek olması benim gibi birçok Boluluyu mutlu edecektir.
Biz cemiyet olarak bir yola çıktık. Sayın Uğur Tunçok’tan herhangi bir cevap gelmemesine rağmen yapacağını düşündüğüm yardım, Bağışçılar Vakfının olaya el atması ile gerisini halledebiliriz.
Bolulu olarak neler yapacağımızı dünya aleme gösterelim.