Doğada yapılan yürüyüşler
Yürüyüş… Adımların birbirini takip etmesi… Ayrıca bir spor… Arabaların çoğalmasıyla neredeyse unutulan yürüyüş aslında bir yaşam şekli ve incelikleri olan bir spor aynı zamanda. “Doğada yapılan yürüşüyler Trekking&Hiking” yürüyüşün tüm incelikleri okurlara sunuyor.

Şehir ve insan hayatının yoruculuğundan kurtulmak isteyenlerin en sık başvurduğun kaçamaklardan biri trekking. Aynı zamanda doğayı tanımanın da ilk adımı olan trekkingin de kendine has incelikleri var.

Kutsal Zafer Şahin’in hazırladığı “Doğada yapılan yürüşüyler Trekking&Hiking” yürüyüş meraklılarına rehber olmaya aday.Bir Trekking rehberi olan Şahin’in kitabı, Dijital Sanat Yayınları tarafından çıkarıldı. Kitabı aynı zamanda internet sitelerinden de temin edebilirsiniz.

Kutsal Zafer Şahin

Şahin, yazar, paraşüt, atıcılık, dağcılık lisanslarına ve çeşitli sertifikalara sahiptir. 1998 de kısa bir süre Beyoğlu’nda Fotografevi isimli acentede Trekking Yardımcı Rehberi ve Trekking Rehberi olarak çalıştı. Böylelikle profesyonel trekking rehberliği hayatı başlamış oldu. 1998-2001 seneleri arasında İstanbul ve Yıldız Teknik Üniversitelerinin yamaç paraşütü branşında ilk eğitmenliklerini yaptı. 2001 de ilk çalışmalarına başladığı Pusula Doğa Sporları Merkezi’ni 2003 de resmileştirdi ve 2004 de de “Serüvenci Kahvesi” ismini verdiği kafeyi açtı. 2006 de “Doğada Yapılan Yürüyüşler-Trekking & Hiking” İsimli başvuru kaynağı niteliğindeki bu kitabı hazırladı. 2006-2007 de Ogzala Turizm’in işletmesini yürüttü. 2007’de ortak çalışmalara başladığı 4×4 Super Sport Dergisi’nde kısa bir süre yazı işleri müdürlüğü yaptı ve halen derginin doğa sporları editörlüğünü yürütmekte.