Van Gölü’nde yaşayan İnci Kefali balığının göçünü tüm dünyaya izlettirmek için balıkların göçünün yoğun yaşandığı Erciş İlçesindeki Deli Çayı çevresine kameralar yerleştirildi.

Van Valiliği, Van Gölü’nde yaşayan İnci Kefali balığının göçünü tüm dünyaya izlettirmek için balıkların göçünün yoğun yaşandığı Erciş İlçesi’ndeki Deli Çayın çevresine kameralar yerleştirdi. Vatandaşların böylece internet aracılığıyla uçan balık olarak tabir edilen İnci Kefali’nin göçünü 24 saat canlı olarak izleyebileceği ifade edildi. Van Valiliği tarafından dünyada sadece Alaska’daki Somon balıkları gibi engelleri aşarken uçan İnci Kefali balığını tüm dünyaya tanıtmak için 04 -11 Haziran 2010 tarihleri arasında “İnci Kefali Göçü Kültür ve Sanat Festivali” düzenleyecek.

Erciş Kaymakamlığı, Erciş Belediyesi ve Doğa Gözcüler Derneği işbirliği ile düzenlenecek olan festivalde hazırlıklar son aşamaya gelirken, balık göçünün tüm dünyada izlenmesi için de bölgeye kameralar yerleştirildi. Van Gölü’nün sodalı sularında yaşayan ve yumurtalarını bırakmak için tatlı suya gelen balıklar, yumurtalarını bıraktıktan sonra göle ulaşmak için de engelleri uçarak geçmeye çalışıyor. Balık göçünün yoğun olarak yaşandığı Erciş ilçesindeki Deli Çay yataklarına kurulan kameralar sayesinde İnci Kefali balık göçü 24 saat boyunca internet ortamında tüm dünyaya izlettirilecek.

İnci Kefali’nin göçü şuan yayında olan şu internet sitelerinden izlenebileceği kaydeildi: http://www.alwaysvan.com/eng/ http://www.incikefali.tc/, http://www.akdamar.tc/ http://www.kuscenneti.tc/, http://www.otlupeynir.tc/ http://www.terslale.tc/ http://www.vandenizi.tc/. http://www.vankilimi.tc/, http://www.vanmuzesi.tc/, http://www.vankahvaltisi.tc/, http://www.vankedisi.tc/