Mutlu, coşkulu ve hayatından memnun olan kişilerin, kalp hastalıklarına yakalanma riskinin mutsuzlardan daha az olduğu bildirildi.

 “European Heart Journal” dergisinde yayımlanan araştırmada, 877’si kadın 1739 sağlıklı yetişkin 10 yıl boyunca izlendi.

Olumlu duygulara sahip olmayanların kalp hastalıklarına yakalanma riskinin biraz mutlu olanlara göre yüzde 22, biraz mutlu olanların da kalp hastalıklarına yakalanma riskinin oldukça mutlu olanlara göre yüzde 22 fazla olduğu görüldü.

Araştırmanın başındaki ABD’nin Columbia Üniversitesi Tıp Merkezi’nden Dr. Karina Davidson, klinik araştırmalar olmadan tavsiyede bulunmak için erken olduğunu ancak bu sonuçların, kişilerin olumlu duygularını güçlendirerek kalp hastalıklarını engellemeye yardımcı olunabileceğini gösterdiğini belirtti.

Davidson, olumlu düşüncelere sahip kişilerin psikolojik olarak rahatlama dönemlerinin daha fazla olabildiğini, ayrıca stresle daha iyi başa çıkabildiklerini vurguladı.

Bilim adamları, bu sonuçların başka araştırmalarla da doğrulanması gerektiğini, ayrıca depresyonun kalp hastalıkları yada kalp krizi riskiyle bağlantısının da araştırılabileceğini belirtti.