Vallahi kim ne derse desin bu kadın anırsa bile benim kulağıma hoş geliyor. Çünkü Ajda Pekkan markasının yer aldığı her yerde KALİTE – MODERNLİK ve her şeyden önemlisi EMEK var.İşte böyle bir Ajda Pekkan albümü daha….

Her şarkısında ayrı bir dünyaya götüren, ayrı bir lezzet katan bir albüm.. Bu albümde eski Ajda Pekkan ‘dan farklı olarak o agresif Ajda gitmiş biraz daha kırgın, yorgun ve bunu yine dozunda bir kırgın agresiflikle ifade eden bir Ajda Pekkan gelmiş.

Son derece kaliteli bir albüm olan “Aynen öyle”nin rahatsız eden birkaç minik özelliği de yok değil. Mesela albümün kitapçığında şarkı başlıklarının sarı ile yazılması.. Sözleri okuyorsunuz ama üstündeki başlık bölümünde şarkı numarasının yanındaki şarkı ismi maalesef okunmuyor, daha doğrusu zor okunuyor. Sound olarak yer yer trend ye her yer bakkal yer yer de max. Kalite sunan albümün her şarkısında bir şey var.

AYNEN ÖYLE: Son yıllarda sosyo – ekonomik statüsü yüksek olan kesimin ağzına çiklet olarak doladığı iki kelime. “Aynen Öyle” Şehrazat akıllıca gözlemlemiş , almış ve aynı hedef kitleye müzik sunan Ajda Pekkan’a sunmuş. Çok başarılı bir anlatı var bu şarkıda : “Kalem yazar tükenir, kader yazar tükenmez.” Bence başka söze yok.

FLU GİBİ: Ben kendi adıma bu şarkıyı daha fazla sevdim, ama normal düzenlemesini değil remixini. Normal düzenlemede Volga Tamöz olayı iyice bakkalaştırdı, Suat Aydoğan”ın “deh tıkıdık deh tıkıdık” at koşturan bu düzenleme tipini hiç ama hiç yakıştıramadım Ajda Pekkan’a neyse ki şarkının remixi de var.Bu şarkı tipik bir Ajda şarkısı, açık söyleyeyim dinlediğimde heyecanlanıyorum.. Kırgın başlayan sözler beraberinde yükselen müzik ve yükselen duygu.. Bu duygu da ise kırgınlık hafif bir agresif boş vermişliğe bırakıyor yerini. Hani derler ya hayatta hiçbir bok istediğin gibi olmuyor… İşte onu der gibi. Şaka bir yana 2008 Türkiye’sinde sanatı ile ekonomisi ile her şey FLU…

GERİSİ HİKAYE: Hafif alaturka başlayan daha sonra dance soundu ile şekillenen bu şarkı da gayet hüzünlü bir şarkı. Ama altta yürüyen ritmi ile bir yandan dans ettiriyor.

Ajda Pekkan bu albümde bir nevi kendisini Şehrazat ve Volga Tamöz”e bıraktı diyebiliriz, Şehrazat”ın kırgın ve duygusal şarkılarına Volga Tamöz”ün hafif sert ritimleri eklenince ortaya 2008 model Ajda Pekkan çıkmış.

HEPİMİZ YAPTIK: Ajda Pekkan”ın albümündeki en güçlü iki slowdan biri. Düzenlemede yakalanan duygu çok başarılı , Zeynep Talu albümde Şehrazat”ın sunduğu “kırgın insan” duygusunu bu şarkıda çok iyi dile getirmiş.

Bu duygu çok ilginç bir duygu , hani bir maç oynanır ya deli gibi top oynarsın bir şanssız gol yersin neye uğradığını şaşırırsın, hakem 90’ı gösterdiğinde de umutlar tükenir iş biter ya.. 2008 Avrupa Şampiyonasında Türkiye’nin Almanya’ya elenirken yediği son dakika golü; yada Türkiye Çekleri yenerken attığı son gol gibi… Bir takım şeyler aniden değişir kaderde, sonra sen tüm bilgeliğini bir kenara atar başlarsın kadere söylenmeye… Bu albümde ki kırgınlık böyle bir şey, ya da yıllar geçer bir oraya bir buraya savulursun yaprak gibi, ne aradığın aşkı bulmuşsundur, ne de hak ettiğini düşündüğün paylaşımı.. Bana sorarsanız bu albüm iki yalnız kadının iç dünyasının dışa vurumu olmuş.

STRECH: Albümün en trend tikky şarkısı… Fakat ilginç bir şey var, Ajda bu şarkıyı da önceki şarkılardaki ruh ve mizaçla okumuş.. Şarkıyı iki şekilde yorumlayabilirsiniz, bir deli dolu çılgın, baba parası yada ayı parası yiyen bir sarışın tikky’nin söyleyeceği “strech gibi gibi sar e hadi kuşat beni” ya da yorgun ve aşka aç olan bir kadının söyleyeceği biçim… Bence Ajda bunu ikinci biçimde yorumlamış.

SÖZ: Sezen Aksu şarkısı olduğu zaten hemen introdan belli ediyor kendisini.. Udlar, melankolik şan partileri… Valla arkadaş kim ne derse desin ben Sezen & Ajda birlikteliğini onaylamıyorum. Bu birliktelik iki ayrı bambaşka life style”ıon bir araya gelmesi gibi bir şey, bu birliktelik sağ ile solun bir araya gelmesi gibi bir şey… Olmuyor yani, ayrı dünyaların ayrı duyguların adamları onlar. Gerçeği “Söz” nakarata doğru giderken hafif Ajda kıvamına gelmiş ama…. Ne diyeyim. Albümde Şehrazat”la yakalanan ruh vizyonu bir anda değişti.

YAN: Ajda Pekkan’ın Enrico Macias tarzı alaturka şarkılarını andıran bir şarkı. O eski gırtlak nağmelerini bu şarkıda daha sık görüyoruz, ama ne yalan söyleyeyim bu şarkı olmamış ya.. “Sarıl Bana”ya benzemiş.. Yakalanamamış duygu.. Ajda Pekkan kalitesine yakışmayan sıradan bir beste.

HİÇ BİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAZ: Bu şarkının herhalde Türkiye’deki tek fanı benim. Yeşim Salkım’ın “Bazen” albümünde yer almış ama ne alakaysa hiç dikkatleri çekmemişti. Açık söylemek gerekirse “Söz” ve “Yan” ile albüm tamda ivmesinden saparken bu şarkı ile ana duygusuna geri dönüyor. Bu şarkı çok iyi bir balat, sözleri ile bestesi ile dört dörtlük bir beste. Ama sanırım biraz kısmetsiz bir şarkı. Çünkü bu kez de düzenlemesi olmamış. Bu şarkının senfonik bir balat olarak düzenlenmesi gerekirdi, bu işi de en iyi Garo Mafyan veya Osman İşmen yapardı.. Hatta Mustafa Ceceli de olabilirdi. Şarkının tam yükseldiği anlarda düzenlemeden dolayı düşüyor, ritim yok şarkıda oysa sözlerde ve melodide çok güçlü bir ritim var. Gerçeği yaylılar kullanılmış ama olmamış.

CAN GİDİYOR: Vallahi çok sevdim, son derece sempatik ve içinde Anadolu ezgileri olan hafif ağıt hafif oyun havası modeli var şarkıda. Ama en önemlisi albümün temelindeki duyguya uyuyor ve o altta akan ritim ve darbuka bana göbek dansı duygusu yerine hüzün veriyor. İyi yakalanmış bir melodi..

Ajda Pekkan”ın ben iki şarkı ve bir düzenlemesi hariç albümünde trend ve kendisine yakışanı yaptığını gördüm ve mutlu oldum. Albümün en çok ben duygusunu sevdim, olgun – kırgın ve agresifliğin yerini hafif bir söylenmeye bırakmış Ajda bu albümünde… Sadece Ajda Pekkan takipçilerinin değil iyi bir vokalden müzik dinlemenin zevkini yaşamak isteyenlerin mutlaka arşivlerine katması gereken bir albüm…

Albümde Yer Alan Şarkılar:

  • Aynen Öyle
    Söz & Müzik: Şehrazat
  • Flu Gibi
    Söz & Müzik: Şehrazat
  • Gerisi Hikaye
    Söz & Müzik: Şehrazat
  • Hepimiz Yaptık
    Söz: Zeynep Talu Müzik: Tolga Tamöz
  • Stretch
    Söz & Müzik: Bülent Yetiş
  • Söz
    Söz & Müzik: Sezen Aksu
  • Yan
    Söz & Müzik: Bülent Yetiş
  • Hiç Bir Şey Eskisi Gibi Olamaz
    Söz & Müzik: Şehrazat
  • Can Gidiyor
    Söz: Şehrazat Müzik: Emre Irmak
  • Flu Gibi (Remix)
    Söz & Müzik: Şehrazat Remix: Can Bener*