Çocuk kitapları yazarı Sevgi Tanrısever, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğraflarında gördüğü çocuktan çok etkilendiğini, günümüz çocuklarına Atatürk’ün bu yönünü anlatmak için öyküler yazdığını söyledi.

Çocuk kitapları yazarı Sevgi Tanrısever, dedesi ile babasının 1. Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşı gazileri olduğunu, çocukluğunu, büyüklerinin anılarını dinleyerek geçirdiğini anlatı.

Ulu Önder Atatürk’ü babasından sürekli dinlediğini ifade eden Tanrısever, ”Bana hep Atatürk’ü anlattılar. Savaşları, vatanımızın kıymetini bilmeyi anlattılar. Gerçek bir Türk kadını olarak yetiştirdiler. Bu vatana borcum olduğunu öğrettiler. Yazdığım kitaplarla Atatürk’e borcumu ödemek istiyorum” dedi.

Yazdığı masal kitaplarıyla adım attığı çocukların dünyasındaki yolculuğunu, Atatürk’ü anlatarak sürdürdüğünü vurgulayan Tanrısever, şöyle konuştu:
”Masallar yazarken eşim beni tarihe yönlendirdi. ‘Atatürk’ü çocuklara yaz’ diyen eşimdir. Önceleri yapamadım, ancak eşimin büyük destekleri sayesinde cesaretle yazmaya başladım. Türkiye’de Atatürk’ü yazan çocuk yazarı olmadığını bilmeden başladım. Ben yetişirken babam ve dedem şansım oldu, ancak çocuklarımı yetiştirirken Atatürk’e ilişkin çocukların düzeyinde bir kaynak olmamasının büyük eksikliğini duydum. ‘Yazmalıyım’ dedim ve başladım.”

İlköğretim 1 ile 3. sınıf öğrencilerine Çanakkale ve Kurtuluş Savaşları ile Atatürk’ün yaşamı ve devrimlerinden oluşan seri yazdığını, Atatürk’ün hayatın içindeki yerini anlatmaya çalıştığını dile getiren yazar Sevgi Tanrısever, sözlerini şöyle sürdürdü:
”Fotoğraflarına baktığımda, Atatürk’ün pırıl pırıl yanan gözlerinde gördüğüm çocuk çok hoşuma gitmişti. Yaptığım araştırmalarda Atatürk’ün içinde gerçek bir çocuk bulunduğunu ve çocukları da çok sevdiğini gördüm. Çocuklara, Atatürk’ün bu yönünü anlatmak istedim. Atatürk’ün çocuk sevgisi, çocukluğu ve gençliğini yazdım. ‘Atatürk diyor ki’ başlıklı öykülerimde, Büyük Önder’in güzel sözleri üzerinden anlatmak istediklerini kaleme aldım. ‘Atatürk’ü Gördüm’ isimli kitabı yazdım. Ardından, ‘Atatürk Bana Dedi Ki’ geldi, şu an serinin üçüncü kitabı ‘Atatürk Çocuk Olmuş’ tamamlanmak üzere.”

Amacının, eserlerinin ulaştığı çocukların Atatürk’ü anlamaları olduğunu vurgulayan Tanrısever, ”Atatürk, bize bu güzel vatanımızı hediye etti. Çocuklarımız büyüsün, birer Atatürk olsun, vatan sevgisiyle yetişsinler. Önce kendilerini tanıyıp bilsinler. Ne yapmak istediklerini bilsinler. Çocuklar, Atatürk’ün gözlerine baksınlar, gözlerindeki o ışık onları hedeflerine götürecektir” diye konuştu.

Eserlerinin geniş kitlelerden olumlu tepkiler aldığına dikkati çeken Tanrısever, imza günleri, kitap fuarları, okul ziyaretlerinde öğrenciler ile öğretmenlerle duygu dolu anlar yaşadığını belirtti.