İstanbul Modern Sanat Müzesi’nin kuruluşunun 5. yılı dolayısıyla gerçekleştirilen gecede, Mübariz Mansimov, koleksiyonundaki sanatçı Balkan Naci İslimyeli’nin, elle işlenmiş 85 yıllık Türk bayrağını, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) hediye edeceğini açıkladı.

İstanbul Modern Sanat Müzesi’nden yapılan açıklamaya göre, kuruluş yıl dönümü dolayısıyla müzenin güzel sanatlar alanındaki faaliyetlerine ve eğitim projelerine destek sağlamak amacıyla dün akşam bir gece düzenlendi.

İş ve sanat dünyasından davetlilerin katıldığı gece, müzenin 5 yılda yaptığı faaliyetleri içeren ”İstanbul Modern” filminin gösterimiyle başladı.

İstanbul Modern Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eczacıbaşı, yaptığı konuşmada, İstanbul Moderni kuruluşundan beri destekleyen kuruculara, sponsorlara, destekçilere, sanatçılara, sanatseverlere, müze çalışanlarına ve müzenin kamuoyu ile iletişimini kuran yazılı ve görsel medyaya teşekkür etti. Oya Eczacıbaşı, İstanbul Modernin eğitime verdiği önemi vurgulayarak, geceye katılanların verdikleri destekle, müzenin güzel sanatlar alanındaki eğitim etkinliklerinin çoğalmasını ve çeşitlenmesini sağladıklarını belirtti.
 

Destek yarışı

Müzenin güzel sanatlar alanındaki eğitim etkinliklerine destek sağlamak amacıyla Raffi Portakal yönetiminde gerçekleştirilen destek yarışında, sanatçılar Kutluğ Ataman, Mehmet Güleryüz, Selma Gürbüz, Mustafa Horasan, Ergin İnan, Balkan Naci İslimyeli, Ahmet Oran, İrfan Önürmen ve Sarkis’in, geceye özel olarak hazırladıkları çalışmalar ile müzenin gelecek dönemde gerçekleştireceği güzel sanatlar faaliyetlerine ve eğitim projelerine destek sağlandı.

Destek yarışında, İstanbul Modern’e en büyük desteği 650 bin TL ile iş adamı Mübariz Mansimov (Gurbanoğlu) verdi. Mübariz Mansimov, Balkan Naci İslimyeli’nin bu gece için özel olarak yeniden yorumladığı, kendi koleksiyonundan seçtiği elle işlenmiş 85 yıllık Türk bayrağını TSK’ya hediye edeceğini belirtti.

Ethem Sancak da Ergin İnan’ın kendine has desenleriyle ve Mevlana’nın dizeleriyle donattığı sandalye ile İstanbul Modern’e 150 bin TL’lık önemli bir destek sağladı.
Ayrıca, görme engelli çocuklara yönelik ”Dokunduğum Renk” başlıklı eğitim projesinden esinlenilerek, Braille alfabesiyle üretilen özel tasarım bilezikler ile de müzenin önümüzdeki dönemde gerçekleştireceği güzel sanatlar faaliyetlerine ve eğitim projelerine katkı verildi.

Gecede, İspanya’nın divası olarak adlandırılan Monica Molina, mini konser verdi.