Sahnelerde 16 yıldır romantik zamanların şarkılarını söyleyen Saro, geniş Türk pop müziği arşivi yapmış. Saro, “Eskiye düşkün bir insan olduğum için çocukluğumda dinlediğim şarkıları bugüne taşımayı seviyorum. Benim zamanımın da şarkıları bunlar” diyor.

Müzik dünyasının adı çok duyulmayan emektarlarından biri olan Saronun ilk albümüO GeceTMC Müzik tarafından yayımlandı. Saro, ilk albümünde 17 yıllık sahne deneyimini aktarırken 1960’lar tadında şarkılar söylüyor.

Müzik yaşamında soyadını kullanmayan Saro Secikyan, henüz 5-6 yaşlarında duyduğu şarkıları çalmaya başlayarak müzik yeteneğini ortaya koymuş. Özel Pan-galtı Lisesi’nde okuyan Saro, bu yıllarda hobi olarak akerdeon ve piyano çalmış. Piyanist olan ancak halen baba mesleği tekstil işini sürdüren ağabeyi dışında müzisyen bulunmayan ailesi, Saro’nun müziği meslek edinmesini sıcak karşılamamış: Rahmetli babam tekstil ile uğraşıyordu. Annem 50 yıl özel terzilik yaptı. Ülkenin genel şartlarının getirdiği kaygılarından dolayı her aile çocuğunun belli bir maddi geliri, masa başında iyi bir işi olsun ister. Ailemin de böyle kaygıları vardı ama benim ciddiyetimi, müziğe sarılışımı gördükçe zaman içinde en büyük destekçim haline geldiler.

7 YILDIR TERAS’TA

Marmara Üniversitesi Müzik Eğitimi Bölümü’ne bir süre devam eden Saro, piyano ve çello eğitimi görmüş. Bir yandan da kendi kendine gitar çalmaya öğrenen Saro, gece çalışmalarına 1990’lı yıllarda başlamış: Babamın hastalık döneminde ve onu kaybettikten sonra maddi sıkıntılarımızdan dolayı katkım olması için okuldaki kaydımı dondurup restoranlarda, barlarda çalıştım. 7 senedir Set Otel’de Teras Restoran’da aralıksız çıkıyorum. Bu 16 senelik sahne yaşamı içinde en fazla 5-6 yerde çalışmışımdır. Çalıştığım yerlerde süreklilik sağlamam benim için avantaj oldu.

Sahnede izleyicilere nostaljik bir program sunan Saro, Tanju Okan, Alpay, Özdemir Erdoğan, Ajda Pekkan gibi Türk pop müziğinin ünlü seslerinden 60’lı-70’li yılların sevilen şarkılarını söylüyor. Sezen Aksu şarkılarına da özel bir yer veren Saro, günümüz pop şarkılarını da istek gelirse okuyor: Plak devrinin son zamanlarını yakalamış ve iyi bir arşiv yapmış bir insan olarak, o şarkıların özel bir büyüsü olduğunu hissediyorum. Eskiye düşkün bir insan olduğum için çocukluğumda dinlediğim şarkıları, bugüne taşımayı seviyorum. Benim zamanımın da şarkıları bunlar. Öyle özel büyüleri var. Çünkü günümüzde üretilen 2-3 ay içinde unutulup giderken ben doğmadan önce yapılmış bir şarkıyı bile ben hâlâ okuyup dinleyicilerden güzel tepkiler alıyorum.

BESTE VE SÖZLERİ

Sahne çalışmaları sırasında beste ve söz çalışmaları da yapan Saro’nun, 1998 yılında yaşamını yitiren Kerim Tekinin ilk albümündeki Bana Bir Zevce Lazımve Çapkın Yazşarkılarında imzası var. Birçok sanatçının seslendirdiği şarkıların sözlerinin yanı sıra Funda Ararın söylediğiAffet“, “Bu Sabah Güneş Doğmuyor“, “Beni Benle Böyleve Son Dansşarkılarının sözleri de Saro’ya ait: Sözlerde güzel Türkçeyi doğru kullanmaya çok dikkat ediyorum. İçimden geldiği gibi yazıyorum ama yine de bir kontrol ediyorum. Çünkü argo kullanmayı sevmiyorum. Günümüz pop müziğinde, gündelik hayatta kullanılan ağızla şarkı söylemek hoşuma gitmiyor. Neredeyse artık küfür edilecek hale geldi, ben bu tarza kesinlikle karşıyım.