‘Anayasa referandumu kadar önemli’

“Türk halkının arabesk yavşaklığından utanıyorum” diyen Fazıl Say “Belki biraz sert söyledim ama bunu tüm Türkiye damardan tartışmalıydı. Bu Anayasa referandumu gibi bir şey bence” dedi.

Fazıl Say, arabesk polemiği hakkında ilk kez NTV’ye konuştu. Say, aldığı büyük tepkiye karşın sözlerinin arkasında.

NTV’ye konuşan Say, “Evet sert ve küfürlü bir başlangıç yaptım ama bunu bilinçli yaptım. Çünkü bu tartışma hep vardı ama hep yüzeysel olarak kaldı. Bu benimle 3-5 elitistin tartışıp hiçbir yere varamadığı bir şey olmamalıydı. Bunu 70 milyon kişi damardan tartışmalıdır. Türkiye kültür olarak yozlaşmayı kabul ediyor mu etmiyor mu? Bu Anayasa refrandumu gibi bir şey bence” ifadelerini kullandı.
         

Çıkışın nedeni


“Bu ülkede, gelişmenin önünde engeller, kötü eğitim sistemi, terör, ötekileştirme nedeniyle herkes bunalmış durumda”
diyen Say, “Bu durum insanların ruh haline de yansıyor. Bu nedenle benimki gibi sinirli çıkışlar oluyor. Belki 20 yıl sonra ‘keşke sinirli bir şey yapmasaydım’ diyeceğim. ‘Benimki de bir başkaldırıydı’ diyeceğim. Belki de 20 yıl sonra her şeyi zaten kaybetmiş oacağız; belki de tersi” şeklinde konuştu.


“Önemsiz bir tartışma değil”

“Sonucunu bilmediğim bir konudur, önemsiz bir tartışma değildir” ifadesini kullanan Say, “Dinlediğimiz müzik, yarattığımız sanat, sanatla, kültürle olan alışverişimiz ve bunun yaşam tarzına yansıması Türkiye’de benim istediğim düzeyde değil. Belki benim istediğim, biraz fazla yukarıda; eğitimimden dolayı. Ama fark etmez, herkes için böyle olmasını arzu ederdim” diye konuştu.