Michigan’da yaşayan Türk öğrenci Deniz Alp Tomanbay, Nobel tarafından prestijli Liseli Bilim Adamları Ulusal Derneği’ne (NSHSS) üye olarak kabul edildi

Lise 1. sınıfta okurken girdiği sınavda başarı göstererek lisenin son üç yılını okumadan Washtenaw Teknik Yüksek Okulu’na (Washtenaw Technical Middle College) giren Türk öğrenci Deniz Alp Tomanbay’ın bu okulda gösterdiği başarı Liseli Bilim Adamları Ulusal Derneği’nin (NSHSS) dikkatini çekti. Sadece ‘üstün’ akademik başarı gösteren öğrencileri üyeliğe davet eden dernek, Tomanbay’ın yeni üye olarak seçtiklerini duyurdu.

Ann Arbor, Michigan’da bulunan SKYLİNE lisesi 1. sınıfında okuyan Türk öğrenci Tomanbay, geçen yıl girdiği sınavda üstün başarı göstererek lisenin son üç yılını okumadan Ann Arbor’da bulunan Washtenaw Teknik Yüksek Okulu’na kabul edildi.

Tomanbay’ın yüksek okulda gösterdiği başarı da onun en başarılı bilim adamlarını saptayarak kamuoyuna açıklayan ve sadece üstün akademik başarı gösteren öğrencilerin üye olarak davet edildiği Liseli Bilim Adamaları Ulusal Derneği’ne girmesini sağladı.
 

“Tomanbay bilim adamları topluğunun yeni bir üyesi”

Tomanbay ile ilgili duyuruyu yapan NSHSS kurucusu ve başkanı Nobel Ödülleri kurucusu ailenin en yaşlı üyesi olan Claes Nobel, “NSHSS adına, Deniz A. Tomanbay’ın sorumluluk duygusuyla dolu kararlı ve özverili çalışması sonucunda olağanüstü bir akademik başarı gösterdiğinin sizlere duyurmaktan onur duyuyorum. Deniz A. Tomanbay gelecek için ileri umutlarımızı temsil eden bilim adamlarının eşsiz, benzersiz topluluğunun yeni bir üyesidir” dedi.

Amacımız Tomanbay gibi öğrencilere yardımcı olmak

NSHSS Genel Müdürü James Lewis ise vizyonlarının “üyelerini, anlamlı içerikleri olan konular, kaynaklar ve olanaklar ile bir araya getirerek birleştiren uluslararası dinamik bir kuruluş” oluşturmak olduğunu ifade ederek, “Amacımız Deniz A. Tomanbay gibi öğrencilere akademik başarıları inşa etmelerinde ve küresel toplum üzerinde pozitif etki yaratma yönünde istek ve yeteneklerini zenginleştirmelerine yardımcı olmaktır” şeklinde konuştu.

NSHSS üyelerine çok sayıda olanak sağlıyor

NSHSS üyeliğe hak kazanan Tomanbay gibi öğrenciler, burslar, akademik yarışmalar, serbest etkinlikler, sadece üyelere açık kaynaklar, yayınlar, eğitim ortaklarının düzenlediği programlara katılma, online forumlar, özel hazırlanmış kaynaklar ve kamuoyu tarafından tanınma ve ünlenme gibi çok çeşitli olanaklardan yararlanıyor. Aynı zamanda bu dernek, lise düzeyinde başarıyı hedef alarak, üyelerine özel yetenek, vizyon ve potansiyellerini kendilerini ve dünyayı daha da geliştirebilmeleri yönünde kullanmaları için destek veriyor.