MaNga 2. ve en zor yarı finalde yarışacak

Oslo’da düzenlenen 55. Eurovision Şarkı Yarışmasında MaNga grubu yarın ”We could Be The Same” adlı parçasıyla 2. yarı finalde 17.sırada Türkiye’yi finale taşımak için yarışacak.

Oslo– Tüm Avrupa’da 25 ülkenin resmi televizyonlarının yapacağı canlı yayında, 2. yarı finalin yaklaşık 150 milyon insan tarafından izleneceği tahmin ediliyor. TSİ 22.00 de başlayacak olan yarışmayı, TRT de canlı olarak ekranlara taşıyacak. Yarışma için Oslo’da bulunan maNga, dünyaca ünlü Bigeland çıplak heykeltıraş parkını ziyaret ederek, parkta ”Yaşam Döngüsü” adını taşıyan ve 13 yılda tamamlanan heykelin önünde poz verdi.

Grubun vokalisti Ferman Akgül, ”Yaşam Döngüsü” meydanında yaptığı açıklamada, beklediklerinden daha az stresli bir hafta yaşadıklarını belirterek, ”Yarın 2. yarı finale katılıyoruz. Bu yıl yarışmaya katılan tek Rock grubuyuz. İnsanların bize ilgisi biraz daha farklı ve olumlu. Bu bizi daha çok motive ediyor” diye konuştu. Akgül, ”Grupta en çok favori ülkelerin arasında yarışacağız. Azerbaycan, Ermenistan, İsrail, Danimarka ve İsveç gibi ülkeler çok iddialı. Yarışmada, çok iyi bir sonuç elde edeceğimize inanıyoruz” dedi.

Ferman Akgül yarın 2. yarı finalde 17. ve en son olarak sahneye çıkacaklarını belirterek, oylamanın ilk sıradaki ülkeden başlayacak olmasının bir dezavantaj olduğunu söyledi. Oy vermek için 10 dakikalık bir süre kalacağını anlatan Akgül, ekran başındakilerin maNga sahneye çıkmadan önce oy vermeye başlamalarının çok önemli olduğunu da vurguladı. Avrupa’da yaşayan Türklerin desteklerini beklediklerini ifade eden maNga grubunun diğer üyeleri de finale kalmak için en iyi şekilde Türkiye temsil edeceklerini açıkladı.

Öte yandan Oslo caddelerinde tramvaya ve bisiklete binen Rockçular günü eğlenerek geçirdiler.

MaNga bugün TSİ 15.00 de ilk kostümlü provaya katılacak. Oslo’da düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışmasının finali, 29 Mayıs cumartesi günü TSİ 22.00 de yapılacak.

10 finalist belli oldu

Oslo’da düzenlenen 55’inci Eurovision Şarkı Yarışması’nda ilk 10 finalist belli oldu.

AA

Oslo– İlk finalistler Arnavutluk, Belçika, Beyaz Rusya, Bosna Hersek, İzlanda, Moldova, Portekiz, Rusya, Sırbistan ve Yunanistan önümüzdeki cumartesi Telenor Arena’da yapılacak finale katılacak.

Yaklaşık 150 milyon insanın izlediği yarı finalde ilk kez sonuçları belirleyen oylamada televizyon izleyicilerinin cep telefonu mesajları yüzde 50, jüri oyları yüzde 50 etkili oldu.

Türkiye’yi temsil edecek olan Manga, önümüzdeki Perşembe finale katılacak ikinci 10 ülkenin belirleneceği 2’nci yarı finalde yarışacak.

Almanya, Fransa, İspanya, İngiltere ve ev sahibi Norveç’in doğrudan yer alacağı final yarışmasına 25 ülke katılacak.