Pink Martini dördüncü albümü ‘Splendor in the Grass’ ile yine çokdilli, yine hayatın içinden ve yine çok iyi… Albümün sürprizlerinden biri de Frida Kahlo’ya olan aşkıyla tanınan Chavela Vargas.

Dünyanın en çok sevdiği ‘küçük orkestra’lardan Pink Martini’nin dördüncü albümü ‘Splendor in the Grass’ dokuz yeni parça ve unutulmaz dört cover’la geliyor.

Daha önceki albümler gibi bu albüm de çokdilli bir özellik gösteriyor ve İtalyan pop’undan, bir Meksika ranchera’sına, eski bir Amerikan klasiğinden, bir Napoliten’e kadar farklı kültürleri ve tarzları temsil eden parçaları bir araya getiriyor.

Gündelik hayatın izlerini taşıyan temalar içeren ‘Splendor in the Grass’ın en özel şarkılardan biri, Meksika’nın efsane isimlerinden Frida Kahlo’ya olan aşkıyla tanınan Chavela Vargas ile kaydedilmiş. Topluluk bugün 90 yaşında olan Vargas ile Agustin Lara’nın eski bir şarkısı olan ‘Piensa En Mi’yi coverlamış.

Grubun muhteşem sesli solisti China Forbes ise bu albümde, Joe Raposo’nun ünlü parçası ‘Sing’i farklı dillerde seslendirerek albüme kendine has rengini katmış.

Ayrıca Peter Sellers’in unutulmaz filmi ‘The Party’de bizzat seslendirdiği, orijinali ünlü şov yıldızı Rafaella Cara’ya ait ‘Tuca Tuca’ albümün diğer sürprizlerinden biri.

70’lerin rock kültürüne en çok sahip çıkan gruplardan biri olan Dandy Warhols gitaristi Courtney Taylor da ‘Splendor in the Grass’de dinleyenlerin karşısına çıkıyor.

Sınırlı sayıda üretilen CD+DVD olarak yayınlanan ‘Limited Edition’, yeni albümle birlikte grubun Oregon konserini  de içeriyor.