Aylık periyatlarla okurla buluşan Yeni Tiyatro dergisinin 26. sayısı çıktı. Erbil Göktaş, derginin herkese açık olduğunu ve özellikle genç yazarları önemsediklerini onlara açtıkları sayfalarla bunu ispatladıkları belirtti
İstanbul– Dergi her sayı ekinde bir kitapla okurunu selamlamayı sürdürüyor. Bu sayı dergi, kapağına taşıdığı Dot’un kurucusu ve yöneticisi Murat Daltaban’la yapılan söyleşiye geniş yer ayırmış. Daltaban, bu söyleşide Türk Tiyatrosundaki akademisyenlerin konumu hakkında çarpıcı açıklamalar yaparken Dot’un incelenmesi gereken bir değer haline geldiğine de vurgu yaptı. Daltaban, suratına tiyatronun üzerlerine yapıştığını ve yenilik arz eden işler yapmak istediklerini ve incelenmesi gereken bir iş çıtardıklaını ama ortalığın sessiz olduğunu belirtti. Keyifle okunan söyleşiyi, son dönem Türk tiyatrosunun geldiği ve gelmesi gerektiği yeri sertliğinden ödün vermeden yanıtlayan Murat Daltaban’la Cihan Çimen yapmış. Fotoğraflarını Oğuzhan Asiltürk’ün çektiği söyleşi, suratına tiyatro konusunda araştırma yapacaklar ve bu konuda tez hazırlayacaklar için önemli bir imkâan sağlayacak kapsamda.
Dergide ayrıca; Okday Korunan’ın “Oyuncuya Notlar” adlı bir denemesi, Elif Solak, Sevgi Karaca, Bünyamin Aydemir, Banu Ayten Akın, Yetkin Yüksel, Ömür Karslı, Ezgi Deniz Alpan, İhsan Ata ve Emrah Özdilek’in eleştiri yazıları da yer alıyor. Kadir Yüksel’in hazırladığı “Bir Raftan Bir Sahaftan” köşesi ise sadece yeni çıkan tiyatro kitaplarını değil, unutulmaya yüz tutan tiyatro kitaplarını da tanıtmasıyla, kitap tanıtımına yeni bir soluk getiriyor.
Ekinde H. Emel Dinseven’in “memleketistan” adlı oyununu veren Yeni Tiyatro’unu yayın kurulunda: Sema Göktaş, Okday Korunan, Alpay Ekler, Hilmi Zafer Şahin ve Erbil Göktaş…
Türkiye’nin ilk ve tek “hakemli” popüler dergisi olan Yeni Tiyatro’nun Hakem Kurulu’nda ise şu isimler bulunuyor: Prof. Dr. Semih Çelenk, Prof. Dr. Ayşe Didem Uslu, Doç. Dr. Sema Göktaş, Yrd. Doç. Dr. Gülayşe Temeltaş, Yrd. Doç. Dr. Handan Karaadam, Yrd. Doç. Dr. Bünyamin Aydemir
Yeni Tiyatro Dergisi, okurlarından gelen yoğun istekler sonucunda Kasım 2009’daki 13. sayısından itibaren “aylık” olarak çıkıyor ve daha önce “2 ayda bir” verdiği “Oyun Kitabı Ekleri”ni, “her ay” verip aksatmamak için “abone kampanyası” başlattığını yineliyor editörünün yazısında. “Ekonomik Krizi Aşma Kampanyası”na dönüşen bu “kampanya” için 2011 yılında da tiyatro “dostları”nın ilgisini beklediğini belirten Göktaş, 500 aboneye ulaşmayı hedeflediğini vurguluyor.