Dostları ve meslektaşları, öldürülen gazeteci-yazar Uğur Mumcu’yu 68. yaş gününde mezarı başında andı.

Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfınca, Uğur Mumcu‘nun 68. doğum günü dolayısıyla Cebeci Asri Mezarlığı’nda tören düzenlendi. Mezarı karanfillerle süslenen Mumcu ve ”öldürülen tüm aydınlar” için saygı duruşunda bulunuldu.

Vakıf adına bir konuşma yapan Orhan Tüleylioğlu, Uğur Mumcu’nun 68. yaşını kutlamak amacıyla gömütü başında toplandıklarını ifade etti.

Türkiye’de araştırmacı gazeteciliğin öncüsü; laikliği, cumhuriyeti, demokrasiyi savunmanın bir simgesi olan Mumcu’nun bundan 17 yıl önce aracına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu öldüğünü belirten Tüleylioğlu, ”Öldürülen, halkın özlemleri, düşleri ve geleceğiydi. Hükümetler değişip davalar sürerken Türkiye’nin aydınları birer birer teröre hedef olmaya devam etti” dedi.

Mumcu’nun bir düşünce işçisi olduğunu ve onurlu yaşamın savaşını verdiğini kaydeden Tüleylioğlu, Mumcu’nun yazılarından örnekler vererek, şöyle konuştu:
”Uğur Mumcu, hepimiz için ve hepimizin adına tek kişilik ordu gibi korkusuzca ve ödün vermeden karanlıklarla savaştı. Tehditlerden yılmadı, susmadı. Susturulamadığı için de katledildi ama yok edilemedi. Uğur Mumcu yazı ve araştırmaları ile bir devrim meşalesi gibi gericiliğin, tutuculuğun, sömürünün, yolsuzluğun ve cinayetlerin üstüne gitmeye, bize yol göstermeye ve uyarmaya bugün de devam ediyor. Bizler susmadan, yılgınlığa düşmeden onun düşüncelerini yaşatacağız. Yitirdiğimiz tüm aydınlarımızı unutmadığımızı ve hiçbir zaman unutmayacağımızı bundan sonra da hep birlikte göstereceğiz. Seni unutmadık, unutmayacağız Uğur Mumcu, doğum günün kutlu olsun yürekli gazeteci.”