Türkiye’de neredeyse hiçbir parti sitesinin, sosyal medya ile ilişkili olmadığını işaret eden Atıf Ünaldı, son derece başarılı bulduğu CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’i, Twitter’da favorisi olarak gösterdi.

Sosyal medya ve İnternet’in, seçimin en can alıcı mecralarından olacağına işaret eden İnternet stratejisti Atıf Ünaldı, “Sosyal ağların bu kadar yaygın olduğu bir dünyada, dinamik veya statik web sitelerine takılı kalmaları, partilerin hâlâ Türkiye gerçeği içinde yaşadıklarını ve İnternet teknolojilerinin onlara yaratacağı farkı anlayamadıklarının en güzel göstergesi” dedi.

Genel seçim öncesinde partilerin web sitelerinde milletvekilli adayları ve e-seçmenin de bulunduğu sosyal ağların gerekli olduğunu düşünen Ünaldı, içerik üretiminde crowd sourcing yönteminin kullanılması gerekliliğine dikkat çekti. Ünaldı, “AKP’nin sitesinde Ahmet Davutoğlu’nun genel söylemlerine paralel bir dünyaya açılma yapısını görmek isterdim. Egemen Bağış’ın İngilizce blogunun olması gerekirdi. CHP’nin sitesinde gölge hükümet gibi bir yaklaşımla günün sorunlarına cevap olacak dosyaların olması gerekirdi. Kemikleşmiş kitlesi okur-yazar ve fikir üretir olan bir partinin sitesinde halka açık bir blog mutlaka bulunmalıydı. Bu alanların parti yönetimi ile interaktivitesi olmalıydı” diye konuştu.

Seçimin yaklaştığı dönemde twitter’da trending topic olan partinin haber değeri taşıyacağını anlatan Ünaldı, bunun kendi başına bir reklam unsuru olduğunu, maliyetinin destekçilerle yapılırsa neredeyse hiç bulunmadığını ancak partilere prestij katacağı için seçim döneminde birçok parti tarafından kullanılacağını söyledi.

Türkiye’de neredeyse hiçbir partinin sitesinin, sosyal medya ile ilişkili olmadığının altını çizen ve mevcut  durumu analiz eden Ünaldı, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül hariç bütün liderlerin twitter üzerinde monolog yaptığını belirterek bunun yeni dönem siyasetçi ile eskileri arasındaki farkı net bir şekilde ortaya koyduğunu vurguladı. Ünaldı, “Twitter tarafında benim favorim kesinlikle Gürsel Tekin. Kullandığı dilden, kullanım sıklığına, interaktiviteye kadar her konuda son derece başarılı” dedi.

Haberin ayrıntısını TBD Bilişim Dergisi’nden okuyabilirsiniz. Bilişim Dergisi’ne  www.bilisimdergisi.org ve  www.tbd.org.tr bağlantılarından ulaşabilir, dergiyi pdf olarak  http://www.bilisimdergisi.org/index.php?sayi=son&tip=pdf adresinden indirebilirsiniz.