Son günlerde sanat dünyasındaki eleştirileriyle polemiğe neden olan dünyaca ünlü sanatçımız Fazıl Say ünlü paylaşım sitesi Facebook’ta bu kez Başbakan Erdoğan’ı eleştirdi.

Say Facebook’taki sayfasında görüşlerini şöyle dile getirdi:

“Başbakan, referanduma ‘Hayır’ diyenlerin, 12 Eylül Anayasası’na ‘Evet’ demiş olacağı demogojisinde. ‘Hayır diyen darbecidir’ demek istiyor. 2003’te ‘yapılmamış’ darbenin ‘hayali darbecilerini’ tutuklattığına göre herhalde, hakikaten yapılmış darbenin destekçisi olarak gördüklerini kim bilir nasıl tutuklatacak? İşimiz zor. Bu işte faşizm… Keşke, referanduma ‘en az yüzde 70 katılım oranı’ zorunluluğu olsaydı, katılmayarak sözümüzü anlatırdık. Halbuki 1982’de bir referandum yapılmıştı. Yüzde 92 evet çıkan. Tayyip Erdoğan, hem darbeye karşı hem de AKP’ye karşı olunabileceğini anlamalı. Ve ettiği her tehdit kriminaldir. Bu bir tehdit referandumuna dönüştü ister istemez…”

Sezen Aksu ve babasının, referandumda “evet” oyu kullanacağı yönündeki açıklamaları üzerine Say, “Ben sanatçıların ‘resmi’ olarak ‘evet’ ya da ‘hayır’ destekçisi olarak bir şeye katkı sağladıklarını sanmıyorum. Evet diyen Sezen için de geçerli. Hayır diyen Tarık Akan için de… Sınıflar ve kesimler kesin olarak bellidir. Evet’in sayısı bellidir” dedi.