İngiliz kadın hastalıkları ve doğum uzmanları kuruluşu The Royal College of Obstetricians and Gynaecologists (RCOG) raporuna göre, kürtaj karşıtlarının söylediklerinin aksine insan ceninin, 24 haftadan önce hiçbirşey hissetmediği savunuldu.

İngiliz Daily Telegraph’ın RCOG tarafından hazırlanan raporunu konu aldığı haberinde “Cenin herhangi bir acıyı söylenen gebelik döneminden (24 hafta) önce hissedemez” açıklamalarına yer verildi.

İngiliz Kraliyet Okulu Başkanı Profesör Allan Templaton öncülüğünde yapılan araştırma sonucunda, “Kürtaj karşıtı kampanyalar düzenleyenlerin insan ceninin acıyı hissetmesi konusunda belirledikleri tarih prematüre bebekler için söz konusudur. Bu, anne rahmindeki cenin için söz konusu olamaz” ifadesinde bulunuldu.

İnsan cenini üzerine yapılan araştırmadan elde edilen diğer bir sonuç ise, ceninin anne rahminde uykulu halde bulunduğu ve bilincinin olmadığı yönünde olurken; bu nedenle ceninin hayatına son verilirken anesteziye gerek olmadığı üzerinde duruldu.
Daily Telegraph’ın haberinde, kürtaj karşıtı kampanyalar yürütenlerin iddialarına da yer verildi. İstatistiklerin net olmamasına rağmen, son 10 yıldır prematüre bebeklerin hayatta kalma oranlarının arttığına dikkat çeken kürtaj karşıtları, “Kürtaj, insan yaşamını sonlandırmaya devam ediyor” dedi.

Gazete ayrıca, haberinde, iki yıl önce İngiltere Parlamentosu’nda, kürtaj uygulanabilen yasal sürenin 20 haftaya düşürülmesi için hazırlanan bir önergenin oylamaya sunulduğunu ancak geniş bir çoğunluk tarafından reddedildiğini hatırlattı.