“Hayat Rüya Gibi” albümü yine sizi 70’li yılların sahil çay bahçelerinde apartman topuklu ayakkabılarıyla gezdirecek. Çok bilindik, çok tanıdık şarkıları Göksel’in sesinden tekrar dinlerken, hayatın en gerçek rüya olduğunu anlayacaksınız.

2009 yılında çıkan “Mektubumu Buldun mu?” cover albümü ile eski şarkılara yeni bir soluk getiren Göksel, “Hayat Rüya Gibi” albümünde de 70’li yılların unutulmaz şarkılarını söylemeye devam ediyor. Göksel, dinleyicilerinin arzu ve beklentileri üzerine, büyük bir heyecanla hazırladığı devam niteliğindeki yeni albümü “Hayat Rüya Gibi”yi AVRUPA MÜZİK markası ile yayınlıyor.

Prodüktörlüğünü Cengiz Erdem ve Deniz Erdem’in üstlendiği albümde Göksel, Bora Ayanoğlu (Deli Etme Beni Aşk), Fecri Ebcioğlu (Eylül’de Gel), Fikret Şeneş (Seninleyim, Palavra), Hulki Saner (Kıskanıyorum), Hüseyin Turgut Yarkent (söz), Saadettin Yücel Öktenay (müzik) (Sevil Neşelen), Oktay Yurdatapan (Ah Nerede?), Orhan Gencebay (Kabahat Seni Sevende), Sezen Aksu (İçime Sinmiyor), Şanar Yurdatapan (Ölsem de Bir, Olmaz Olsun), Ülkü Aker (Başıma Gelenler, Tek Başına), Yalçın Tura (Hasretinle Yandı Gönlüm) gibi büyük ustaların klasikleşmiş şarkılarından oluşan yepyeni repertuarını binlerce şarkı arasından seçti.

“Hayat Rüya Gibi”de Göksel ilk kez bir Orhan Gencebay eseri olan “Kabahat Seni Sevende”yi seslendirdi. Albümün bir başka sürprizi, sözleri Fikret Şeneş’e müziği Giovanni Ferrio’ya ait “Palavra” isimli şarkıdaGöksel’’e eşlik eden sesin sahibi ünlü rock müzik sanatçısı Teoman.

14 özel şarkıdan oluşan “Hayat Rüya Gibi” albümü ile Göksel, dinleyicileri bahar tadında rüya gibi bir nostalji yolculuğuna çıkarıyor. Düzenlemeleri orijinaline sadık kalınarak hazırlanan albümde başarılı sanatçı, kendine has güçlü yorumu ile eserlere taptaze bir renk verdi.

Albümün kayıt ve mixleri İhsan Apça ve Özgür Özkan Mete, süpervizörlüğü Orkun Tunç tarafından Stüdyo Ada’da yapıldı. Müzik direktörlüğü ve aranjörlüğünü ise Serhat Ersöz üstlendi. Enstrümanların canlı çalınıp kaydedildiği albümde oldukça geniş bir müzisyen kadrosu Göksel’e eşlik etti. Albümün fotoğrafları Büyükada’da Barış Aktınmaz tarafından çekilirken, sanat yönetmenliğini Emel Kurhan üstlendi.

Albümdeki Eserler
  1. Sevil Neşelen
    Söz: Hüseyin Turgut Yarkent     Müzik: Saadettin Yücel Öktenay
  2. İçime Sinmiyor
    Söz & Müzik: Sezen Aksu
  3. Başıma Gelenler
    Söz: Ülkü Aker     Müzik: Neal Hırsch
  4. Palavra
    Söz: Fiket Şenes
  5. Ölsemde Bir
    Söz & Müzik: Şanar Yurdatapan
  6. Kıskanıyorum
    Söz & Müzik: Hulki Saner
  7. Ah Nerede
    Söz: Oktay Yurdatapan     Müzik: H. Joachim & Ilan Cohen
  8. Deli Etme Beni Aşk
    Söz & Müzik: Bora Ayanoğlu
  9. Hasretinle Yandı Gönlüm
    Söz & Müzik: Yalçın Tura
  10. Kabahat Seni Sevende
    Söz & Müzik: Orhan Gencebay
  11. Olmaz Olsun
    Söz & Müzik: Şanar Yurdatapan
  12. Tek Başına
    Söz: Ülkü Aker     Müzik: Giancarlo Colonnello & Luigi Albertini
  13. Seninleyim
    Söz: Fikret Şenes     Müzik: Lucio Battisti
  14. Eylül’de Gel
    Söz: Fecri Ebcioğlu     Müzik: Marc Aryan