Türkiye’de “tematik takvim” çalışmasının ilk örneklerinden biri olan “365 Gün Atatürk” takvimleri, altı aya varan titiz bir çalışma sonucu yüzlerce kaynak ve 4 bine yakın Atatürk fotoğrafı taranarak, 2009 yılı için tekrar oluşturuldu.
2008 yılı için hazırlanan “365 GÜN Atatürk” duvar takvimleri gördüğü yoğun ilgi nedeniyle 2009 yılı için masa üstü örneği ile birlikte hem içerik hem biçim olarak yenilenerek kitapçı ve kırtasiyeci raflarına çıktı.
365 Gün Atatürk takvimi sadece yırtılan yaprağın ya da altından çıkan günün tarihini göstermiyor. Takvimin her sayfası tarihten bir yaprak niteliğinde. Örneğin 20 Ekim 2009 tarihli yaprağı, bizi Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli 20 Ekimi’yle buluşturuyor. Atatürk’ün Franklin Bouillon ile görüldüğü fotoğrafın çekildiği an anlatılırken arka sayfasında neden o günün seçildiği gösteriliyor: Ankara Antlaşması…
365 Gün Atatürk takviminde 14 Şubat sadece Sevgililer Günü’nü anımsatmıyor, 14 Şubat 1921’de Mustafa Kemal‘in Bozüyük’te savaş alanını gezmekte olduğunu da gösteriyor.
Her sayfası, “tarihten bir yaprak” niteliği taşıyan takvim, Mustafa Kemal Atatürk’ün, Kurtuluş Savaşı’nın ve Türkiye Cumhuriyeti’nin gün gün tarihini sunan dokümanter bir çalışma.