İsrail’den Türkiye’ye yapılan uçuşların, Ağustos ayında yüzde 13.7 azaldığı belirtilirken Türkiye, “en favori tatil yeri” unvanını Yunanistan’a kaptırdı.

 Türkiye ile İsrail arasında Gazze operasyonu nedeniyle yaşanan gerginliklerin, Türkiye’ye yönelik İsrailli turizmi olumsuz etkilediği gibi görünüyor. İsrail’in en büyük havaalanı olan Ben Gurion Havaalanı, Ağustos ayında tüm rekorları kırarken oradan Türkiye’ye yapılan uçuşların sayısının geçen yılın eş ayına göre yüzde 13.7 azaldığı bildirildi. Bunun sonucunda da Türkiye’ninİsrailler için “en favori tatil yeri” unvanını Yunanistan’a kaptırdığına dikkat çekildi.

İsrail Havaalanı Kurumu (IAA), geçen yıl 11.5 milyon yolcuya hizmet veren, İsrail’in en büyük havaalanı Ben Gurion’da Ağustos ayında dış uçuşlarının yüzde 7 arttığını, bu uçuşlardan yararlanan yolcuların sayısının da 1 milyon 462 bin 225’e çıktığını bildirdi.

Bu arada, İAA, Türkiye’nin hala “en popüler destinasyonlar”ın arasında yer aldığına, Ben Gurion’daki uluslararası uçuşlarında yüzde 12.6’sı bir payı bulunuduğuna ancak Türkiye’ye yönelik uçuşların geçen yılın eş ayına göre, yüzde 13.7 azaldığına işaret etti.

Bunun sonucunda Türkiye’nin, İsraillilerin “en favori tatil yeri” unvanını Yunanistan’a kaptırdığı belirtiliyor.

İsrail’in önde gelen gazetelerinden Yedioth, bu konudaki haberinde anketlerin, İsraillilerin yüzde 57’sinin, düşman bir ülke üzerinden uçmamak için uçak biletine daha para ödemeye hazır olduklarını gösterdiğini de bildirdi.